Kastamonu Üniversitesi'ne TÜBITAK 3501-Kariyer Gelistirme Programi Destegi

Kastamonu Üniversitesi Tosya Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Programi, “Polikaprolakton Katkili Nanoselülozik Aerojellerin Üretimi, Yara Örtüsü Uygulamalari için Genel Karakterizasyon ve Biyouyumluluk Özelliklerinin Belirlenmesi” baslikli projesi, TÜBITAK Kariyer Gelistirme Programi çerçevesinde desteklenmeye hak kazandi.

Kastamonu Üniversitesi'ne TÜBITAK 3501-Kariyer Gelistirme Programi Destegi
Kastamonu Üniversitesi Tosya Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Programi Dr. Ögretim Üyesi Orçun Çaglar Kurtulus’un “Polikaprolakton Katkili Nanoselülozik Aerojellerin Üretimi, Yara Örtüsü Uygulamalari için Genel Karakterizasyon ve Biyouyumluluk Özelliklerinin Belirlenmesi” baslikli projesi, TÜBITAK 3501-Kariyer Gelistirme Programi çerçevesinde desteklenmeye hak kazandi.

Proje süresince Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisligi Bölümü Ögretim Görevlisi Dr. Serap Gümüs danisman olarak, Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi Pamukova Meslek Yüksekokulu Kagitçilik Bölümü Dr. Ögretim Üyesi Emir Erisir ve Kastamonu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Yetistiriciligi Ana Bilim Dali Dr. Ögretim Üyesi Ali Eslem Kadak arastirmaci olarak destek verecek ve proje çerçevesinde 1 bursiyer de desteklenecek.

TÜBITAK tarafindan desteklenmesine karar verilen proje ile özellikle son yillarda ortaya çikan farkli yaralar ve bu yara tedavilerinin yüksek maliyetleri sebebiyle daha hizli iyilesme saglayacak biyolojik esasli aerojel materyallerin gelistirilmesine yönelik arastirma yapilmasi hedefleniyor.

Bu çerçevede dogada en bol bulunan biyopolimer olan selülozun modifikasyonu ve modifiye selülozdan elde edilen “Nanofibril Selüloz” matriksine biyouyumluluk özelligi bulunulan “Polikaprolakton” katkisi ile üretilecek aerojel materyallerin yara tedavilerinde uygulanabilirliginin tespiti amaciyla genel karakterizasyon testleri gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA