Karaman'da Il Idare Sube Baskanlari Toplantisi Gerçeklestirildi

Karaman’da 2023 Yili 1’inci Il Idare Sube Baskanlari Toplantisi Vali Tuncay Akkoyun baskanliginda gerçeklestirildi.

Karaman'da Il Idare Sube Baskanlari Toplantisi Gerçeklestirildi
Piri Reis Kültür Merkezinde düzenlenen toplantiya, vali yardimcilari, belediye baskanlari, kurum müdürleri, oda baskanlari ve köy-mahalle muhtarlari katildi.

Toplantida, 2022 yilinda gerçeklestirilen kurum çalismalari ile ilgili degerlendirmeler yapilarak, 2023 yili faaliyetleri görüsüldü. Kamu kurumlarinin 2022 yilinda gerçeklestirdikleri çalismalar ve 2023 yilinda planladiklari faaliyetlerin sunumlariyla baslayan toplantida; Il Özel Idaresi, Il Milli Egitim Müdürlügü, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, Il Saglik Müdürlügü, Il Tarim ve Orman Müdürlügü ve Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü tarafindan sunumlar gerçeklestirildi.

Sunumlarin ardindan 2022 yilina dair degerlendirmelerde bulunan ve 2023 yilinda gerçeklestirilecek çalismalara deginen Vali Tuncay Akkoyun, toplantida hazir bulunan belediye baskanlarini, oda baskanlarini ve köy-mahalle muhtarlarini dinleyerek 2022 yatirimlari ve 2023’te planlanan projeler hususunda görüslerini aldi.

Toplantinin devaminda Spor Toto Teskilat Baskanligi ile imzalanan protokoller neticesinde il merkezine yari olimpik yüzme havuzu, köylere ise 25 adet hali saha yapilacaginin belirten Vali Tuncay Akkoyun, gençlik ve spor yatirimlarinin artarak devam edecegini belirtti.

Vali Akkoyun, gençlik ve spor yatirimlari ile Karaman’da yetisen sporcularin, yurt içi ve yurt disindaki müsabakalarda sehri ve ülkeyi gururla temsil ettigini ifade ederek, basarilara yeni basarilar eklenecegini vurguladi. Daha sonra Vali Tuncay Akkoyun, elma sehri Karaman’in elma üretimi ve ticaretinde Türkiye’de ilk siraya yükselmesi için yüksek özveri ile çalisildiginin altini çizdi. Yakin zamanda ihalesi gerçeklestirilecek “Karaman Elma Borsasi" projesine dikkat çeken Vali Akkoyun, “Ülkemizde elmanin fiyati insallah Karaman’da belirlenecek, Elma sehri Karamanimiz, üretimden ticaretine her yönüyle elma için adeta bir baskent olacaktir" dedi.

Toplantida cografi isaret çalismalarina da deginen Vali Tuncay Akkoyun, Il Kültür ve Turizm Müdürlügü tarafindan Türk Patent ve Marka Kurumuna basvurusu gerçeklestirilen Taskale Halisi’nin cografi isaret aldigini hatirlatarak, hayirli olmasini temenni etti. Akabinde Karaman turizmi için detayli çalismalar yapilacagini kaydetti.

Vali Tuncay Akkoyun, toplantinin sonunda tüm katilimcilara çalismalarinda basarilar diledi.
Kaynak: İHA