Güroymak'ta Ögrencilere Ücretsiz Yemek Destegi

Bitlis’in Güroymak ilçesinde subat ayi itibariyle ücretsiz yemek hizmetinden yararlanacak ögrenci sayisinin 4 bin 806 olacagi belirtildi.

Güroymak'ta Ögrencilere Ücretsiz Yemek Destegi
Milli Egitim Bakanligi, egitimde firsat esitligini güçlendirmek için sartli egitim yardimindan ögrenci burslarina, tasimali egitimden ücretsiz yemek imkânina, ücretsiz ders kitaplarindan yardimci kaynaklara çok sayida projeyi kararli bir sekilde uygulamaya devam ediyor. Bu çerçevede Milli Egitim Bakanligina bagli tüm egitim kademelerinde "Ücretsiz Yemek Hizmeti" hayata geçirildi. Ülke genelinde projeden yararlanan 1.8 milyon olan ögrenci sayisi 5 milyon ögrenciye yükseltildi. Bitlis’in Güroymak ilçesinde de 6 Subat itibariyle 4 bin 806 ögrenciye ücretsiz yemek hizmeti verilecegi kaydedildi.

Bitlis Milli Egitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, "Bakanligimizin baslatmis oldugu ücretsiz yemek hizmeti projesi ile ülke genelinde 5 milyon ögrencimize ücretsiz yemek hizmeti sunulacak. Ilimiz genelinde tüm okul öncesi ögrencilerimiz bu firsattan istifade edecek. Eger köylerde ana sinifi varsa oradaki ögrencilerimize de yemek verilecek. Yine yatili bölge okullarinda gündüz okuyan ögrencilerimiz var onlarda ücretsiz yemek verecegiz. Ilimiz genelinde 6 Subat’tan itibaren 32 bin 643 ögrencimiz ücretsiz yemeklerden istifade edecektir. Güroymak ilçemizde ise 4 bin 806 ögrencimize ücretsiz yemek verecegiz. Ücretsiz yemek vermeden önce burada hazirliklarimizi gözden geçiriyoruz. Ilçemizde faaliyet gösteren ögretmenevimizde ögrencilerimize ücretsiz yemek çikarmadan önce son incelemeleri yaptik. Insallah önümüzdeki hafta ögrencilerimizin yemek yedigi bir alanda birlikte olacagiz" dedi.

Güroymak Ögretmenevinin yemekhane bölümünde incelemelerde bulunan Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz’a Ilçe Milli Egitim Müdürü Nazim Budak, Ilçe Sube Müdürü Asef Isbiter eslik etti.
Kaynak: İHA