Dijital Ögretmenler Projesi'nde Yeni Dönem Basvurulari Basladi

Ögretmenlerin dijital okuryazarlik becerileri kazanmalarini destekleyen Dijital Ögretmenler projesinin 6. dönem basvurulari basladi. Türkiye’nin 81 ilinden ilkokul ve ortaokul ögretmenleri, 5 Mart tarihine kadar proje web sitesinden basvuru yapabilecek ve ardindan egitim almaya hak kazanan bin ögretmen belirlenecek.

Dijital Ögretmenler Projesi'nde Yeni Dönem Basvurulari Basladi
ING Türkiye, Habitat Dernegi ve Orta Dogu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) is birligiyle hayata geçirilen Dijital Ögretmenler projesinin 6. dönem basvuru süreci 25 Ocak-5 Mart tarihleri arasinda gerçeklesecek. Yeni dönemle birlikte toplamda 6 bin ilkokul ve ortaokul ögretmenine ulasan ve ögretmenlerin dijital beceriler edinmesine katkida bulunan proje, 81 ilden basvurulara açik olacak.

Yeni dönemde de bin ögretmene ulasilmasi hedeflenen projenin ilk asamasinda 5 hafta süren ve ODTÜ’lü egitmenler tarafindan sunulan egitim programinda dijital vatandaslik ve güvenlik, elestirel düsünme ve ölçme & degerlendirme, görsel tasarim, infografik, video ve fotograf olusturma ve düzenleme, etkili sunum hazirlama içerikleri ögretmenlere aktarilacak. Çevrim içi canli sunumlar, seminerler ve video derslerinden olusan ilk fazin ardindan seçilecek 100 ögretmene ise VR gözlüklerle birlikte sanal ve artirilmis gerçeklik üzerine ileri seviye egitimi sunulacak. Egitime katilan ögretmenlere sertifika verilecek.

Ögretmenler 5 Mart tarihine kadar projeye basvurabiliyor

Dijital Ögretmenler projesi, teknolojiyi daha etkili ve verimli bir egitim sunmalari için bir ‘kaldiraç’ olarak kullanmak üzere ögretmenlerin ellerindeki araçlari çesitlendirmeyi amaçliyor. Projenin Etki Raporu sonuçlarina göre proje sonunda ögretmenlerin yüzde 90’dan fazlasi, dijital ders içerikleri ve materyalleri gelistirmek için gereken yetkinligi kazandi ve yüzde 95’i teknoloji konusunda özgüvenlerinin arttigini aktardi.

Sirket açiklamasina göre dijital Ögretmenler projesine basvurmak isteyen ögretmenlerin temel bilgisayar bilgilerine sahip olmalari yeterli oluyor. 6. dönem basvurulari 5 Mart tarihine kadar tüm illerden, MEB’e bagli sözlesmeli veya kadrolu ilkokul ve brans ögretmenleri tarafindan jotform.com sitesi üzerinden gerçeklestirilebilecek.

Dijital Ögretmenler hakkinda detayli bilgi için ise dijitaogretmenler.com adresi ziyaret edilebilir.
Kaynak: İHA