Bayburt'ta Beklenen Kar Dondurucu Sogukla Birlikte Geri Geldi

Bayburt’ta gece saatlerinde baslayan kar yagisi sabaha kadar devam etti. Kenti beyaza bürüyen kar yagisinin ardindan soguk hava da etkisini gösterdi.

Bayburt'ta Beklenen Kar Dondurucu Sogukla Birlikte Geri Geldi
Hava sicakliginin gece eksi 17 dereceye kadar düstügü Bayburt’ta yer yer buzlanmanin da etkisiyle iliman hava yerini kuru soguk ve ayaza birakti. Su seviyesi azalan ve dibi gözüken Çoruh Nehri’nin su seviyesi ise kar yagisinin ardindan yeniden yükselmeye basladi.

Ocak ayinin kurak geçmesinin ardindan beklenen kar Subat ayinin ilk günlerinde geldi. Bayburt’un ilçeleri ve yüksek kesimlerinde de etkili olan kar yagisiyla birlikte yüksek kesimlerde kar kalinligi 30 santimetreye ulasti. Ulasimda aksamalar yasanmamasi için Bayburt Belediyesi karla mücadele ekiplerince kaldirimlarda kar temizligi yapilirken, trafik akisinin ve insan yogunlugunun oldugu yerlerde kar küreme araçlariyla biriken karlar temizlenerek tuzlama çalismasi gerçeklestirildi.

Bir süredir kar yagisinin olmamasi nedeniyle kara hasret kaldiklarini ifade eden Bayburtlu vatandaslar, kar yagisini dört gözle beklediklerini belirterek, Bayburt’a karin çok yakistigini söylediler. Kar yagisinin devam etmesini isteyen Yasar Demirhan isimli vatandas, "Kar yagdi Allah’a sükürler olsun. Kar berekettir, insallah devami gelir bu kar yagisinin. Kuraklik var, sular akmiyor, çesmeler kurudu insallah bu kar bereketiyle gelmistir. Allah hayirlisini nasip etsin, Allah milletimizi darda koymasin" dedi.

Kar yagisinin olmamasi durumunda yaz aylarinin sicak ve kurak geçecegini belirten Fuat Kalkan isimli bir diger vatandas ise karin Bayburt’a çok yakistigini ifade ederek, "Bizim memleketimizin bini bereketi kardir. Kar olmazsa yazin kuraklik olur. Bag, bahçe, çiftçilik hepsi biter. Bu yagan kar yine de yeterli degil, en az 30-40 santimi bulmasi lazim bu karin. Geçen sene çok güzeldi Mart ayinda bir kar yagmisti, Nisan gibi karlar erimeye baslamisti, çok mutluyduk. Geçen sene de yazimiz güzel geçmisti. Bu sene de insallah öyle olur, kar bolca yagar. Dört gözle kar yagisini bekliyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA