Baskan Isik Açiklamasi 'Ulasimda Hizmetlerinde Kaliteyi Daha Da Artiracagiz'

Kütahya Belediye Baskani Alim Isik, Halk Otobüsleri Kooperatif Baskani Ömer Koyunoglu ve yönetim kurulu üyeleri ile kahvalti bir araya geldi. Asil hedeflerinin vatandasin memnuniyetini artirmak oldugunu söyleyen Baskan Isik, “Bu yil otopark kapasitesinin artirilmasi, ulasim hizmetlerindeki kalitenin yükseltilmesi ve sokak hayvanlarindan zarar gören vatandaslarimizin rahatsizligini gidermek için hep birlikte daha fazla çalisacagiz” dedi.

Baskan Isik Açiklamasi 'Ulasimda Hizmetlerinde Kaliteyi Daha Da Artiracagiz'
Halk Otobüsleri Kooperatif Baskani Ömer Koyunoglu ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, Belediye Baskan Yardimcilari Abdullah Damci ve Murat Arik ile Ulasim Hizmetleri Müdürü Lütfullah Kutlu’yu kahvalti programinda agirladi. Programda otobüsçü esnafina hitap eden Baskan Isik, “Bilindigi gibi ülke olarak sikintili ve zor bir dönemden geçiyoruz, kolay degil. Sizler de belediyelerin en önemli görevlerinden birisi olan ulasim hizmetini uzun yillardan beri sehrimizde veren ve zor sartlara ragmen vermeye devam eden, vatandaslarimiza bu hizmeti ulastiran önemli is ortaklarimizsiniz. Tabi ki ortada bulusmak, hakkaniyetli davranmak ve sadece kendimize degil iki tarafinda menfaatlerine bakarak bu isleri yürütmenin daha dogru oldugunu düsünüyoruz” ifadelerini kullandi.

Devletin verdigi otobüs basina bin 200 liranin üzerinde kalan kismi tam bilete tamamlayarak otobüsçü esnafina ödeme yaptiklarini belirten Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, “Sizlerin özellikle son dönemde gerek bakim gerekse yedek parça ücretlerindeki artis nedeniyle zorlandiginizi biliyoruz. Bundan dolayi da 2022 yilindan bu yana Türkiye’de ilk kez ve tek olarak 65 yas üstü ve diger serbest binis hakki olan tüm hemsehrilerimizin binis ücretini devletin verdigi otobüs basina bin 200 liranin üzerinde kalan kisminin tamami neyse tam bilet üzerinden veren tek belediyeyiz. Bu çerçevede da su ana kadar yaklasik 6 buçuk milyon lira Kütahya Belediyesi’nin bütçesinden sizlere fonlama yaptik. Mayis ayi sonuna kadar benzer sekilde destegin devamina komisyonca karar verildi.

Meclisimiz de uygun görürse desteklemeye devam edecegiz” diyerek otobüsçü esnafini bilgilendirdi.
Kaynak: İHA