Asçi Ve Asçi Yardimcilarindan Ortak Menü

Milli Egitim Bakanliginin 5 milyon ögrenciye ücretsiz yemek planlamasi istikametinde 81 ilde yapilan hazirliklar sürerken Bayburt Il Milli Egitim Müdürlügüne bagli okul ve kurumlarda görev yapan asçi ve asçi yardimcilari bilgi ve tecrübelerini paylasmak üzere Bayburt Ögretmenevi mutfaginda bir araya geldi.

Asçi Ve Asçi Yardimcilarindan Ortak Menü
Deneyim Gelistirme Atölyeleri Uygulamalari çerçevesinde tertip edilen faaliyetlerde asçi ve asçi yardimcilari mesleki yetkinliklerini gelistirmek adina ögretmenevinde öglen yemegi hazirligi yapti.

“Saglikli Beslenme” basligi altinda resmi okul ve kurumlarda saglikli beslenme aliskanligi, gida güvenligi, gida hijyeni, gida güvencesi ve sunulan gidanin kalitesi konularinda farkindaligi artirmak, uluslararasi standart ve sartlara uygunlugu saglamak, güvenilir ve kaliteli gidanin servis edildigi ortamlari gelistirmek, yeterli ve dengeli beslenme aliskanligi kazandirmak gayesinde çesitli faaliyetler yürütülmektedir. Teorik ve uygulamali egitimler alan asçi ve asçi yardimcilari meslektaslariyla bilgi ve tecrübelerini paylasarak el birligiyle ortak öglen menüsü hazirlayarak sunum yapti.

Mesleki yetkinliklerini birlestiren asçi ve asçi yardimcilarinin hazirlamis oldugu ortak menü Bayburt Ögretmenevi misafirleri tarafindan tam not alirken asçilar, 6 Ocak’ta baslayacak ücretsiz yemek uygulamasina “Haziriz!” mesaji verdiler.
Kaynak: İHA