Amasya Belediyesi'nde Isçiler Rekor Maas Zammini Davul-Zurnayla Kutladi

Amasya Belediyesi’nde çalisan binden fazla isçiye rekor maas zammi yapildi. Belediyedeki en düsük isçi maasi 12 bin 500 TL oldu. Maaslari yüzde 90 zamlanan kadrolu isçiler asgari 15 bin TL ile 16 bin TL arasinda aylik ücret alacak. Isçiler maas zammini davul-zurna esliginde oynayarak kutladi.

Amasya Belediyesi'nde Isçiler Rekor Maas Zammini Davul-Zurnayla Kutladi
Belediyede çalisan sirket ve kadrolu isçilerin ücretlerinin belirlendigi toplu is sözlesmesi düzenlenen törenle imzalandi. Sirket isçilerine yüzde 35, kadrolu isçilere ise yüzde 90 oraninda zam yapildi. ‘Büyük baskan’ sloganlari atan personelinin yüzünü güldüren Amasya Belediye Baskani Mehmet Sari, emeklerinin karsiligini alan personelini maaslarini güle güle harcamalarini diledi. Baskan Sari, sirket isçilerine Ramazan ve Kurban Bayramlarinda bin TL bayram harçligi, kadrolu isçilere ise Ramazan’da bin 500 TL, Kurban Bayrami’nda ise 2 bin TL bayram harçligi verilecegini açikladi.

Belediye çalisanlarinin maaslarinin aksatmadan ödendigini belirten MHP’li Sari, “Ne yaptiysak sizin için, Amasya’nin faydasi için yaptik. Helal lokma için herkes isini yapacak. Halk size tesekkür edecek, halk size dua edecek. Sizin maaslarinizi ödeyebilmek için her gün hesaplar yapiyoruz. Siz çalisin, gayret edin gerisi teferruat” dedi.

Sari ile birlikte sözlesmeye imza atan Hak- Is Genel Baskani Mahmut Arslan ise “Belediyemizin tüm imkânlari kullanilarak sinirlari belirlenen bu toplu sözlesmeyi iyi bir toplu sözlesme olarak görüyorum. Eger imzaladiginiz sözlesmeden sonra ücretinizi zamaninda aliyorsaniz, isten çikarilmiyorsaniz, is yerlerinde kardeslik varsa bu sözlesme iyi bir toplu is sözlesmesidir” diye konustu.

Hizmet Is Sendikasi Amasya Il Baskani Tolga Öztürk de toplu is sözlesmesinin üyelerine hayirli, ugurlu olmasini diledi.
Kaynak: İHA