AK Parti Çorum Milletvekili Kaya Açiklamasi 'Dutludere Sulama Projesi Ihale Ediliyor'

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Oguzhan Kaya, yapimi devam eden Kirkdilim tünellerinden sonra ekonomik olarak Çorum’a en büyük yatirim olacak Obruk Dutludere Sulama Projesi ihalesinin 7 Mart 2023 tarihinde yapilacagi müjdesini verdi.

AK Parti Çorum Milletvekili Kaya Açiklamasi 'Dutludere Sulama Projesi Ihale Ediliyor'


Milletvekili Oguzhan Kaya, ihalesi yapilacak Obruk Dutludere Sulama Projesinin bitimiyle birlikte kiraç topraklarin su ile bulusacagini, proje sonrasi çiftçinin yilda en az iki ürün alacagini vurguladi. Projenin hayata geçmesiyle yillarin özleminin sona erecegini aktaran Kaya, Çorum Obruk Dutludere Sulama Projesi’nin toplam 54 bin 570 dekar araziyi sulayacak olup, daha önce kapali sistem sulama kismi olan 6 bin 310 dekar alanin sulamaya açildigini hatirlatarak, “Bu ihale çerçevesinde geri kalan 43 bin 440 dekarlik cazibeli alan ve 4 bin 820 dekarlik sol sahil pompaj sulamasi dahil olmak üzere toplamda 48 bin 260 dekarlik alani daha sulayacak olan tesisin ikmal insaati 7 Mart 2023 tarihinde ihaleye çikacak. Projenin tamamlanmasi ile Laçin, Dodurga ve Osmancik yöreleri sulu tarima geçecektir. Ayrica tesisin tamamlanmasiyla 8 bin kisinin istihdam edilmesi saglanacaktir” dedi.



Milletvekili Kaya, projenin bitimiyle sag sahil sulamadan Laçin Kuyumcu’dan baslayarak Osmancik, Kinalitas, Osmancik baglarina kadar olan araziler sulanarak sol sahilden Dodurga ilçe arazileri, Agiroglan köyü ve Gürleyik Mahalleleri tarim arazilerinin sulamasi yapilacagini hatirlatti. Kaya, bu projenin hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisçi’ye tesekkür etti.
Kaynak: İHA