Amasyali Pazarcilardan Depremzedeler Için Sebze-Meyve Kampanyasi Açiklamasi 'Acilar Paylastikça Azalacak'

Amasya’da pazarci esnaflari, kente yerlesen depremzedelerin acilarini paylasip onlara kendi imkanlarinca destek olmak için sebze-meyve kampanyasi baslatti. Toplanan erzaklarin araçlarla depremzedelerin yerlestigi evlerin kapisina kadar ulastirilmasinin ardindan telefonla bilgi verildi.

Amasyali Pazarcilardan Depremzedeler Için Sebze-Meyve Kampanyasi Açiklamasi 'Acilar Paylastikça Azalacak'
10 ilde büyük yikima ve on binlerce can kaybina yol açan Kahramanmaras merkezli deprem felaketinin ardindan Amasya’ya gelen 6 bine yakin depremzede evlere ve yurtlara yerlesti. Temel ihtiyaçlari AFAD’in koordinesinde Amasya Valiligi, Amasya Belediyesi, kamu kurumlari, sivil toplum kuruluslari ve Amasya halkinin destegiyle saglaniyor.

250’den fazla üyesi olan Amasya Pazarcilar Dernegi de depremin ilk anindan itibaren destek için harekete geçti. Toplanan yardim malzemeleri tirla deprem bölgesine ulastirildi. Dernek yönetimi, sehre gelen depremzedeler için de askida, sebze, meyve kampanyasi baslatti. Tüm üyeler satisa sunduklari ürünlerden posetlere doldurdu. Toplanan erzaklar araçlarla evlere ulastirildi. Kapi önlerine birakilmasi sonrasi depremzedeler telefonla bilgilendirildi.

Evlerin tespiti için bilgi sahibi olmalarinin ardindan harekete geçtiklerini belirten dernek baskani Tolga Güven, “Halkimizin da destegiyle baslattigimiz askida sebze, meyve kampanyamizla daha çok depremzede misafirlerimize ulasacagiz. Kis bittikten sonra da elimizden geldigi kadar onlarin yaninda olacagiz” dedi.

Depremzedelerin kendilerini kendi sehirlerinde gibi hissetmelerini isteyen pazarci esnafi Süleyman Bak, “Burasi Amasya degil. Artik onlar için burasi Kahramanmaras, Malatya, Adiyaman, Hatay gibi. Kendi memleketlerindeymis gibi ilgi gösterip bu zorlu günleri asacagiz. Mutluluklarin paylastikça artacagi, acilarin ise paylastikça azalacagini bildigimiz için büyük pazarci esnafi ailesi olarak yardim için siraya girdik” diye konustu.

Helal kazançlarini deprem bölgesinden gelenlerle paylasmanin mutlulugunu yasadiklarini anlatan esnaf Alaaddin Pala ise “Allah onlarin yardimcisi olsun. Devletimiz sag olsun. Milletimiz var olun. Bir imtihandan geçiyoruz. Insallah atlatacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA