Saglik Çalisanlari, Yaptiklari Kuru Pastalari Deprem Bölgesine Gönderdi

Kastamonu’da hastanede görev yapan saglik çalisanlari, yaptiklari kuru pastalari ve kurabiyeleri paketler haline getirerek deprem bölgesine ulastirdi.

Saglik Çalisanlari, Yaptiklari Kuru Pastalari Deprem Bölgesine Gönderdi
Merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçeleri olan, 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremler sonrasinda yikilan binalarda enkazin altinda arama kurtarma çalismalari devam ediyor.

“Asrin felaketi” olarak nitelenen depremlerin ardindan bölgeye 7’den 70’e herkes destek vermeyi sürdürüyor. Kastamonu Egitim ve Arastirma Hastanesinde görev yapan saglik çalisanlari ve hemsireler, evlerinde yaptiklari kuru pasta ve kurabiyeleri paketler haline getirerek depremzedelerle bölgede görev yapan saglik çalisanlarina gönderdi.

Yapilan yardimlar hakkinda bilgilendirmede bulunan Kastamonu Il Saglik Müdürlügü Kastamonu Egitim ve Arastirma Hastanesi Saglik Bakim Hizmetleri Müdürü Saide Pakize Çetin, depremde hayatini kaybedenler için çok üzüldüklerini kaydetti.

Kendilerinin de moral olur umuduyla evlerinde kuru pasta ve kurabiyeler yaptiklarini ve bunu deprem bölgesine gönderdiklerini söyleyen Çetin, “6 Subat’ta yasanan Kahramanmaras merkezli depremler sebebiyle hayatlarini kaybeden vatandaslarimiz için çok üzgünüz. Deprem sonrasinda bölgeye çesitli organizasyonlar yapildigini, yakacak ve yiyecek yardimlarini gönderildigini gerekse görsel gerekse yazili basindan takip ediyoruz. Bizlerde Kastamonu Egitim ve Arastirma Hastanesi hemsireleri ve saglik personelleri adina bir seyler yapmak istedik. Karincanin yangina tasidigi su misali oradaki gerek görev yapan saglik çalisanlarina gerekse diger kurum çalisanlarina bir nebzede olsa belki de moral olur umuduyla Kastamonu Egitim ve Arastirma Hastanesi Saglik Bakim Hizmetlerine bagli çalisan arkadaslarimiz olarak evde yaptigimiz kurabiye ve pastalardan birer kiloluk paketler hazirladik. Bu hazirladigimiz paketleri deprem bölgesine gönderilmesini sagladik. Kastamonu Il Saglik Müdürlügümüzün destek ve araçlariyla Adiyaman’a gönderildi. Çok sey yapmak istiyoruz ama elimizden gelen bu, imkanimiz bu. Arkadaslarimizdan da bu konuda çok fazla ilgi gördük. Çok fazla destek verdiler. Afiyet olsun, Allah bir daha bu depremi, böyle bir afeti hiçbirimize bir daha yasatmasin. Bu vesile ile bir daha pasta ya da kurabiye yapmayi nasip etmesin” dedi.

Kaynak: İHA