Kümese Giren Anne Ayi Ve Yavrusu Tavuklari Telef Etti

Rize’nin Çamlihemsin ilçesinde bir kümese giren anne ve yavru ayi 9 cins tavuk ve 1 horozu telef etti.

Kümese Giren Anne Ayi Ve Yavrusu Tavuklari Telef Etti
Rize’nin Ardesen ilçesinde ikamet eden Ali Kuyumcu, geçtigimiz haftasonu esiyle birlikte Çamlihemsin ilçesi Dereci köyündeki evlerine gitti. Hafta sonu evlerine çikan çift her zaman kendileri gelince öten horozu duymayinca bir terslik oldugunu fark etti. Kuyumcu kümesin etrafina ördügü tel örgülerin parçalandigini görerek içeriye girince de kötü manzarayla karsilasti. 9 tavugu ve 1 horozu parçalanmis halde gören Kuyumcu daha öncesinden taktirdigi kamera kayitlarini izleyince soke oldu. 1 anne ayi ve yavrusunun kümese girerek yaklasik 2 saat boyuncu durdugunu gören Kuyumcu, ayilarin bir daha gelmemesi için statik voltajli bir düzenek kurdu.

"Insan gelse insani da parçalayacak"

Ali Kuyumcu, köyde komsularindan 7 kisinin de bu tür zararlarin oldugunu belirterek "Benim önceden yumurtalarim kayboluyordu. Bundan dolayi da kümese kamera koydum. Geçtigimiz hafta pazar günü hanimla köye gittigimiz zaman normalde horoz bizi taniyip ötüyordu ama ötmedi. Esim horozun ötmedigini kontrol etmemi söyledi.

Baktigim da kocaman bir delik, teli yirtip geçiyorlar ve 9 tane tavugumu ve 1 horozumu telef ediyor. Hangi hayvanin girdigini düsünüyorum sonra arkadaslarima sordugumda tilkidir diyorlar. Kameraya baktigimda ise 2 ayi girmis ve yaklasik 2 saat içeride kalmislar. Mahallenin tam içi, yani insan gelse insani da parçalayacak. Normalde ayilar bu kadar asagiya inmiyordu. Savci bir agabeyimize sordum. Bu görüntüyle gidersem magduriyetimizi giderecegimizi söyledi.

Benim tavuklarim cinstiler. Ortalama fiyatlari 2 bin 500 civarlarindaydi. Sadece benim degil. 7 kisinin daha tavuklarini boguyorlar. Bu olaylar 1 buçuk ay içerisinde oluyor. Ayilar tekrardan gelecek" seklinde konustu.

Kaynak: İHA