Karaman'da Kizilay Butik Magazasi Depremzedelerin Ihtiyaçlarini Karsiliyor

Türk Kizilay Dernegi Karaman Subesi tarafindan spor salonunda açilan butik magazasi depremzedelerin giyim ve hijyen ihtiyaçlarini karsiliyor.

Karaman'da Kizilay Butik Magazasi Depremzedelerin Ihtiyaçlarini Karsiliyor
Karaman Gençlik Merkezi ve Türk Kizilay Dernegi Subesi’nin isbirliginde açilan butik magazasinda yaklasik 100 gönüllü genç, depremzede ailelere destek olarak onlarin muhtelif ihtiyaçlarini karsilamak için çalismalar yürütüyor. Butik magazasinda 5 gün içerisinde yaklasik binin üzerinde depremzedeyi agirladiklarini anlatan Türk Kizilay Dernegi Karaman Sube Baskani Adem Küçükyarma, 50 binin üzerinde kiyafet destegi sagladiklarini söyledi.

Karaman Gençlik Merkezi ile beraber Türk Kizilay Dernegi Karaman Subesi olarak butik magazasini islettiklerini dile getiren Küçükyarma, “Bugün 5’inci günümüz. 100 yakin gönüllü arkadasimizla beraber burada depremzede ailelerimize destek olmaya, onlarin muhtelif ihtiyaçlarini karsilama gayreti içerisindeyiz. Yaklasik 5 gündür binin üzerinde depremzede ailemizi burada agirladik. Toplamda 5 binin üzerinde kisiye destekte bulunduk. 50 binin üzerinde kiyafet destegi saglamis olduk” dedi.



Butik magazasi diger illere de örnek oluyor

Kizilay butik magazasinda yapilan çalismayla ilgili bilgi veren Küçükyarma, “Buradaki islem ilk basta ailelerimiz geldigi zaman kayit islemi yapiliyor. Daha sonra bir gönüllümüz refakat ediyor. Bir ailemizin kiyafet ihtiyaçlarini ve muhtelif hijyen ihtiyaçlarini karsilamaya çalisiyoruz. Ortalama bir aile 50 ila 60 parça arasinda kiyafet aliyor buradan su anda. Burasi bir eko sistem aslinda. Ortadaki alanda kiyafet kabulü var. Orada gelmis olan kiyafetler tasnif edilmis oluyor. Kullanilabilecek durumda olmayanlar ayriliyor. Kullanilabilecek durumda olanlar reyonlara yerlestiriliyor. Bu sekilde 50 bin kiyafetin döngüsünü sagladik. Bir geri dönüsüm projesi gibi, bir sosyal girisimcilik projesi olarak adlandirabiliriz burayi. Hizli bir sekilde bölgeden geldikten sonra bizim bir kapali spor salonuna ihtiyacimiz var diye düsündük ve burayi aldik. Burada Gençlik Merkezi yetkilileriyle, gençlik liderleriyle ve gönüllülerle beraber çalisma yapiyoruz. Bizim bu çalismamizi örnek olarak 81 il Kizilay subelerimize attik. Birkaç gündür besinci günümüz bizim büyük sehir belediyeleri tarafindan diger Kizilay subeleri tarafindan da bu sekilde bir eko sistemin kuruldugunu görüyoruz, takip ediyoruz. Bazi subeler, belediyeler bu anlamda bizden bilgi de aliyorlar” seklinde konustu.



Depremzede genç gönüllü oldu

Merkez üssü Kahramanmaras olan depremlerden büyük çapta etkilenen Hatay’in Iskenderun ilçesinden ailesiyle birlikte Karaman’a gelen Gaziantep Üniversitesi Makina Mühendisligi ögrencisi Ismail Emir Akça da, "Kizilay butik magazasinda gönüllü olarak kendisi gibi depremzedelerin ihtiyaçlarini karsilanmasi için yapilan çalismalara destek oluyor. Iskenderun’dan gelerek Karaman’daki Gençlik ve Spor Bakanligina bagli ögrenci yurduna yerlestiklerini dile getiren Akça, “Ben de bos durmamak için buraya yardima geldim. Oradaki zor durumu gördük o yüzden buradaki arkadaslara yardim ediyoruz. Bosta duracagimiza buraya gelelim dedik. Elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz” ifadelerini kullandi.

Hayir çalismalarinin güzel gittigini kaydeden Akça, “Buraya aileler geliyor. Onlara yardimci olmaya çalisiyoruz. Ne ihtiyaçlari varsa veriyoruz. Ihtiyaçlarini giderdikten sonra onlarda gidiyorlar” dedi.

Butik magazasina da ihtiyaçlarini gideren depremzedeler de Karamanlilarin kendilerine her konuda yardim ettiklerini söyleyerek tesekkür etti.
Kaynak: İHA