Depremzedelerin Ihtiyaçlari Kurulan Seyyar Market Ve Magazayla Karsilaniyor

Bayburt Valiliginin baslatmis oldugu yardim kampanyasinda, depremzedelerin beslenme, barinma, giyinme ihtiyaçlari giderilmeye devam ediyor.

Depremzedelerin Ihtiyaçlari Kurulan Seyyar Market Ve Magazayla Karsilaniyor
Il Milli Egitim Müdürlügü, Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi isbirligi ve Bayburtlu hayirseverlerin destekleriyle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi spor salonuna kurulan seyyar market ve magazada Bayburt’a gelen depremzedelerin ihtiyaçlari karsilaniyor. Gida, kiyafet, ayakkabi, kisisel bakim ve temizlik ürünleri, oyuncak, kitap gibi birçok ihtiyaç malzemesini içerisinde bulunduran seyyar marketten depremzedeler Ihtiyaçlari dogrultusunda istediklerini rahatlikla alabiliyorlar.

Yaklasik bin depremzede vatandasin Bayburt’a geldigini ve 700 kisinin yardim merkezinden faydalandigini bildiren görevli Arif Köprücü, "Içinde bulundugumuz merkez, Bayburt Valiligi öncülügünde, Bayburt Il Milli Egitim Müdürlügü ve Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi isbirligiyle depremzedelerimiz için hazirlandi. Sehrimize bin civarinda depremzede gelmis bulunmakta. 700 civari depremzedemiz de buraya gelerek, burada bulunan ihtiyaç malzemelerinden faydalandi. Merkezimizde gida malzemeleri, kiyafet, ayakkabi, temizlik ürünleri gibi birçok kalemde çokça ürünlerimiz mevcut. Hazirliklarimizi yaptik, önümüzdeki hafta sehrimize gelecek olan depremzedelerimizi bekliyoruz" diye konustu.

Depremde evi yikilan Ali Seydi Durak isimli depremzede, Malatya’dan Bayburt’a geldigini, Bayburt’un misafirperverliginden memnun kaldigini belirterek, "Biz Malatya’dan Bayburt’a geldik, Malatya’da evlerimiz yikildi. Allah razi olsun, Bayburtlular çok misafirperverler. Malatya’da görmedigimizi burada gördük diyebilirim" ifadelerini kullandi.

"Bakkala gittim, bakkal benden para almadi. Yag, çay verdi, küçük bir bakkaldi diye kiyip alamadim"

Bakkaldan gördügü sicak davranis karsisinda duygulandigini vurgulayan Durak, bakkaldan aldigi malzemelerin ücretini bakkal isletmecisinin almadigini söyledi.

Bakkal sahibinin kendisine çay, yag verdigini belirten Durak, küçük esnafa kiyip alamadigini ifade ederek, "Bakkaldan bir seyler almaya girdim, kardesimiz benden para almadi. Çay verdi, yag verdi sag olsun ama küçük bir bakkaldi diye kiyip alamadim. Bayburt’tan Allah bin kere razi olsun, bizim evlerimiz yikildi mecbur buraya geldik" sözlerini kullandi.

"Deprem degil, felaketti. Sanki binalarin üzerine biri ayagiyla basip ezmis gibiydi"

Kahramanmaras’tan Bayburt’a esiyle, torunlariyla, çocuklariyla gelen bir diger depremzede vatandas Salih Topuz, evlerinin depremde yikildigini söyleyerek, "Allah böyle bir felaketi kimseye yasatmasin. Yasayanlara da Allah yardim etsin. Ölenlerimize Allah rahmet eylesin, yaralilarimiza acil sifalar versin. Rabbim düsmana dahi böyle bir sey yasatmasin" dedi.

Depremin çok büyük oldugunu, "Deprem degil, adeta bir felaketti" sözleriyle anlatan Topuz, "Kahramanmaras’ta çok büyük felaket oldu. Binalar yikildi, birçogu kullanilamaz hale geldi. Ailemizden, çevremizden, akrabalarimizdan çok kayiplarimiz oldu. Çekirdek ailemizde kaybimiz yok Allah’a sükür. Keske diger kayiplar da olmasaydi. Buraya geldik ama gönlümüz, aklimiz hep memleketimizde. Deprem degil, felaketti yasadigimiz. Sanki binalarin üzerine biri ayagiyla basip ezmis gibiydi, yerle bir oldu binalar. Biz acilarin, feryatlarini içerisinden geldik ama aklimiz hala orada" seklinde konustu.

"Bayburtlular bizi ailesi, kardesi, çocuklari gibi görüyorlar"

Giyim ihtiyacini karsilamak üzere ailecek Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinin yolunu tutan Topuz, Bayburt’un soguk kis günlerinde giyinmek üzerine sadece bir mont aldi. Ihtiyacinin sadece mont oldugunu söyleyen Topuz, diger depremzede kardeslerine de bir seyler kalmasi adina hiçbir sey almadigini belirtti.

Bayburtlularin misafirperverliginden ve yardimseverliginden söz eden Topuz, "Giyim ihtiyacimizi karsiliyorlar su an, sag olsunlar. Allah’im vicdanli, merhametli insanlari basimizdan eksik etmesin. Bayburtlular bizleri kardesi, ailesi, çocuklari gibi görüyorlar. Çok memnunuz verilen bu hizmetlerden. Içimiz yaniyor. Yeme, içme düsünmüyoruz. Para, pul, mal mülk düsünmüyoruz. Sadece memleketimiz aklimizda" dedi.

Öte yandan yardim merkezi görevlileri, mutfak malzemesine ihtiyaç oldugunu bildirerek, hayirsever vatandaslardan tencere, tabak, çatal, bardak gibi mutfak araç gereçlerini Bayburt Mesleki ve Anadolu Lisesi spor salonuna getirmelerini talep ettiler.
Kaynak: İHA