Amasyali 110 Madenci Evine Döndü Açiklamasi 'Depremzedelerin Yaralarina Merhem Olmaya Çalistik'

Amasya’nin Suluova ilçesinden Kahramanmaras merkezli depremlerin vurdugu bölgeye giderek yikilan binalarin enkazindan canlar kurtaran 110 maden isçisi memleketlerine döndü. Çalistiklari madenin önünde karsilanan kahraman madenciler enkaz altinda yasadiklarini anlatirken depremzedelerin yaralarina merhem olmaya çalistiklarini söyledi.

Amasyali 110 Madenci Evine Döndü Açiklamasi 'Depremzedelerin Yaralarina Merhem Olmaya Çalistik'


“Devletimiz, milletimiz çok büyük”

Kendisini karsilayan çocuguna sarilan madenci Hasan Kaplan, “Çok üzüldük. Çok agladik. Ama az da olsa depremzedelerin yaralarina merhem olmaya çalistik” dedi.

Malatya ve Adiyaman’da bir kisiyi daha kurtarmak için uykusuz geceler geçirirken enkazda oyuncak bebegine sarilmis sekilde cansiz halde bulduklari 4,5 yaslarindaki çocugu hiç unutmayacaklarini belirten maden mühendisi Kerim Kaya da, “O binada 20 kisiydik. Hepimiz de agladik. Öyle bir acinin tarifi yok. Allah bir daha göstermesin. Ayrica orada sunu gördüm. Devletimiz çok büyük bir devlet. Milletimiz o kadar daha büyük millet. Allah bu millete, devlete zeval vermesin” diye konustu.

Arkadasi Osman Çoban ise, “Anlatilmaz yasanir derler ya. Orada gördüklerimizi anlatmaya kelimeler yetmez. Bogazimiz dügümleniyor. Arkadaslarimizla canla, basla çalisarak bir yurttasimiza umut olduysak, faydamiz dokunduysa ne mutlu bize” seklinde konustu.



Baskan Üçok: “Her birinden Allah razi olsun”

Fedakar çalismalarini bizzat takip ettigi madencileri gururla karsilayan Suluova Belediye Baskani Fatih Üçok, “Böyle bir durumda Türk milletinin gönüllüsüyle, resmi kurumlardaki çalisaniyla, madencisiyle, itfaiyecisiyle, AFAD’i ve tüm Türkiye olarak neler yapabilecegini tüm dünyaya göstermis oldular. Her birinden Allah razi olsun ifadelerini kullandi.

“Madencilerin en zor meslegi yaptigi orada bir kez daha kanitlanmis oldu”

Madencilerin yaptigi is geregi arama kurtarma faaliyetlerinde büyük tecrübe sahibi olduklarina deginen Türkiye Maden Isçileri Sendikasi Merzifon Yeni Anadolu Madencilik Sube Baskani Cemil Güven de, “Arama-kurtarma dedigimiz isi biz meslek olarak yapiyoruz. Madencilerin en zor meslegi yaptigi orada bir kez daha kanitlanmis oldu. Keske bu aci olmasaydi, yürekler yanmasaydi” degerlendirmesinde bulundu. Madenciler yapilan duanin ardindan evlerinin yolunu tuttu.
Kaynak: İHA