Ordulu Kadin Kursiyerler, Depremzedeler Için Üretime Geçti

Ordu Büyüksehir Belediyesi Meslek ve Sanat Egitimi Kurslarinda (ORMEK) bir araya gelen kadinlar, depremzedeler kislik kiyafet üretimine basladi.

Ordulu Kadin Kursiyerler, Depremzedeler Için Üretime Geçti
Kahramanmaras’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem sonrasi tüm Türkiye tek yürek oldu. Ordu’da da Büyüksehir Belediyesi Meslek ve Sanat Egitim Kurslari’nda egitim alan giyim kursu kursiyerleri, depremzedeler için bir araya geldi. Kursa katilanlarin yani sira disaridan da gelen farkli yaslarda çok sayida kadin, kursta dikis makinalari ile özellikle depremden etkilenenler için agirlikli olarak kislik kiyafet dikmeye basladi.

Yaptiklari çalismalari degerlendiren Ordulu kadinlar, depremzedelere kendi imkanlari çerçevesinde yardim etmek amaciyla kislik kiyafet diktiklerini belirtti.

Tüm depremzedelerin acilarini paylastiklarini aktaran kursiyerler, onlarin yaralarini sarmaya bir nebze de olsun katkida bulunmak istediklerini belirttiler.

Depremzedeler için yün hirka, patik, atki, bere gibi birçok kislik kiyafet diktiklerini ve bu ürünleri depremzedelere göndereceklerini belirten kadin kursiyerler, kendilerine böyle bir imkan sunuldugu için yetkililere tesekkür etti.
Kaynak: İHA