Ordu'da Depremzedelere Teslim Edilecek Olan Yün Yorganlar Çalindi

Ordu’da muhtarlik tarafindan depremzedeler için toplanan yardimlarin içerisinde bulunan yorganlar bir kisi tarafindan çalindi. O anlar güvenlik kamerasi tarafindan kaydedildi.

Ordu'da Depremzedelere Teslim Edilecek Olan Yün Yorganlar Çalindi
Kahramanmaras merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin ardindan tüm Türkiye’den deprem bölgelerine yardimlar ulastiriliyor. Kamu kurum ve kuruluslari, belediyeler ve vatandaslar elini tasin altina koyarken, toplanan yardimlar bölgelere ulastiriliyor. Altinordu ilçesi Sarkiye Mahallesi’nde depremzedeler için baslatilan yardim kampanyasi çerçevesinde toplanan malzemeler, Ordu’da ev, otel ve yurtlara yerlestirilen depremzedelere ulastiriliyor. Sarkiye Mahalle Muhtari Emre Yayla, baslattiklari yardim kampanyasina vatandaslarin destek verdigini, ancak yaptirilan 2 çift yorganin bir kisi tarafindan izinsiz alindigini söyledi.



“O yorganlari depremzede ailelere teslim edecektik”

Muhtar Yayla, alinan yorganlari Ordu’da bir eve yerlestirilen depremzede aileye teslim etmek için disariya biraktiklarini ifade ederek, “Dün gece (14 Subat 2023) saat 21.30’a kadar buradaydik ve depremden etkilenen ailelerin erzak ve kiyafetlerini ayarladik. Buradan ayrildik ve otel ile aileleri yerlestirdigimiz evlere geçtik. O esnada burada çok dolasan bir vatandas vardi, biz çiktiktan 20 dakika sonra etrafi kontrol ederek depremzede aileler için yaptirdigimiz ve dün gece teslim edecegimiz 2 adet yün yorgani buradan aliyor.

“Depremzedelerin hakkina girmeseydi, üzülerek sikayetçi oldum”

“Kendisinin ihtiyaci olabilir, depremzede olsun olmasin ihtiyaci olan herkese yardimci olmaya çalisiyoruz” diyen Yayla, “Bizden isteseydi ve keske depremzedelerin hakkina girmeseydi. Kendisinin depremzededen daha mi çok ihtiyaci vardi diye düsündüm. Odun ve kömür alsa zorumuza gitmezdi çünkü evinin isinmaya ihtiyaci olabilirdi. Yün yorgan çalmasi, bu kadar hassas bir dönemden geçerken bizi çok üzdü. Allah bize böyle büyük felaketler vermisken halen akillanmiyor isek bunu sormadan edemiyorum. Üzülerek polise sikayetçi oldum, bunu yapmak zorundaydim ki insanlar kendisine çeki düzen versin” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan güvenlik kameralari tarafindan kaydedilen görüntülerde bir kisinin yardim için toplanan çuvallarin yanina geldigi, içerisinde yün yorganlarin bulundugu çuvali alarak uzaklastigi görüntüler yer aliyor.
Kaynak: İHA