Depremzede Çocuklarin Travmalari Oyun Alanlariyla Silinmeye Çalisiliyor

Kastamonu’da gönüllü üniversite ögrencileri, misafir edilen depremzede çocuklarin travmalarini oyun alanlarinda vakit geçirerek silmeye çalisiyor.

Depremzede Çocuklarin Travmalari Oyun Alanlariyla Silinmeye Çalisiliyor
Kahramanmaras merkezli depremlerde evleri yikilan veya hasar gören depremzedeler, Türkiye’nin dört bir yanindaki Gençlik ve Spor Bakanligina bagli yurtlarda agirlaniyor. Deprem bölgelerinde arama kurtarma çalismalari sürerken, bir yandan da depremin yaralari sariliyor. Afet Koordinasyon Merkezi’nden yönlendirilen veya kendi imkanlariyla Kastamonu’ya gelen depremzedeler, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarina ve Yolkonak Gençlik Kampi’na yerlestirildi. Kastamonu Üniversitesi ögrencileri ve Kizilay gönüllüleri, yurtlarda kalan depremzede çocuklarin travmalarini oyun alanlarinda vakit geçirerek silmeye çalisiyor.

"Onlar için variz elimizden geleni yapiyoruz"

Genç Kizilay Etkinlik ve Organizasyon Birimi Baskani Ilayda Yaren Balci, "Biz burada afetzede çocuklarin kafasini dagitmasi için oyun alani olusturduk. Buraya gelen oyuncaklarla beraber onlarla oyunlar oynuyoruz. Sag olsunlar çevreden bir sürü oyuncak geldi. Bunlari hem çocuklara hediye ediyoruz hem de burada oynuyorlar kafalarini dagitiyorlar. Gerçekten çok etkilenmisler. En azindan burada onlarin eglendigini görmek bizleri de mutlu ediyor. Ailelerden de tepkiler çok güzel bu yönde: ’Çocugumun ilk defa güldügünü gördüm’ diyorlar. Biz burada onlar için variz elimizden geleni yapiyoruz" dedi.



"Sosyallesmeye de ihtiyaçlari var"

Depremzede çocuklarin her zaman yaninda oldugunu söyleyen üniversite ögrencisi Mehmet Demiray, "Kastamonu Üniversitesi ekibi olarak bizde çocuklarin her zaman yanindayiz. Çocuklar ögretim hayatinda okula gidemiyor. Sadece egitim okuldan ibaret degil. Sosyallesmeye de ihtiyaçlari var. Enkazin altindan çikanlarin biraz olsun acilarini dindirmek ve yüzlerini güldürmek için ugrasiyoruz. Kastamonu Üniversitesi olarak her zaman yanlarindayiz" diye konustu.

Kaynak: İHA