Belediye Ekipleri Evlere Yerlesen Depremzede Ailelerin Ihtiyaçlarini Belirliyor

Amasya Belediyesi’nde olusturulan ekipler, Kahramanmaras merkezli depremlerin agir yikima ve binlerce ölüme yol açtigi 10 ilden Amasya’ya gelen depremzedeleri yerlestikleri yurt ile evlerde ziyaret edip belirlenen ihtiyaçlarini saglamaya çalisiyor.

Belediye Ekipleri Evlere Yerlesen Depremzede Ailelerin Ihtiyaçlarini Belirliyor
Yöneticiler, meclis üyeleri, birim müdürleri ve belediye personelinden olusan 20 farkli ekip, KYK yurtlari ve evlere yerlestirilen depremzede vatandaslara geçmis olsun dileginde bulundu. Acil temin edilecek ihtiyaçlarini sorup tespit yaptilar.

Yaralari sarmak için tüm imkanlarin seferber edildigini belirten Amasya Belediye Baskanvekili Ahmet Çoban, “Belediye Baskanimiz Mehmet Sari’nin öncülügünde duyarli ve hayirsever vatandaslarimizin bagislariyla toplanan 48 yardim tirini bölgeye göndererek depremzedelerimizin yaninda olduk. Bunun yaninda yasam alanlarini, esyalarini kaybeden ve Amasya’miza yerlestirilen depremzedelerimizi belediyemiz personelinden olusan 20 farkli ekiple ziyaret edip, geçmis olsun dileklerinde bulundugumuz depremzedelerimizin acil ihtiyaçlarini tespit ettik. Rabbim böyle bir aciyi ve afeti bir daha yasatmasin” diye konustu.

Depremzedelerin artik Amasyalilarin misafiri degil bastaci oldugunu vurguladiklarina deginen Çoban, depremde hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralilara acil sifalar dileginde bulundu.
Kaynak: İHA