Bayburt'ta Kar Yagisi Ve Dondurucu Soguklar Etkili Oluyor

Hava sicakliginin sifirin altina düstügü Bayburt’ta dondurucu soguklar etkili oluyor. Gece saatlerinde eksi 14 dereceye kadar düsen sicaklik, gündüz saatlerinde etkisini sürdürerek, eksi 10 derece olarak ölçüldü. Kar yagisiyla birlikte soguk havanin yerini iliman havaya birakacagini söyleyen vatandaslar, geç gelen kar yagisinin ardindan Subat ayinin çok çetin geçtigini bildirdiler.

Bayburt'ta Kar Yagisi Ve Dondurucu Soguklar Etkili Oluyor
Deprem bölgesindeki vatandaslarin da soguktan etkilendigini belirten Bayburtlular, soguktaki depremzede kardeslerine dua ettiklerini söyleyip, havalarin bir an önce isinmasini dilediler. Depremzedelere ellerinden geldigince yardim ettigini ve dualarinin bölge halkiyla oldugunu ifade eden bir vatandas, "Bayburt soguk. Burada hava sicakligi eksi 20 derece su an. Güneydogu’da olan, deprem bölgesinde olan vatandaslara Allah kolayliklar, sabirlar versin" dedi.

Kar yagmasini uzun bir süre bekledigini ve ardindan deprem felaketinin yasandigini vurgulayan Hüseyin Özdener isimli vatandas sevincinin kisa sürdügünü belirterek, "Epey bir zaman kar, yagmur yagmadi. Bu da baharin, yazin kurak geçeceginin isaretiydi. Allah dualarimizi kabul etti, kar yagmaya baslamisti ki pesinden deprem felaketi geldi. Gerçekten çok üzücü bir olay yasandi. Türkiye’nin 7 büyük vilayetini ve 3 küçük vilayetini etkiledi. Devletimiz ve milletimiz deprem bölgesi için seferber oldu. Bayburtlu da ayni sekilde yardima kostu. Insanin aglayasi geliyor, milletimiz odunuyla, kömürüyle her seyiyle seferber oldu. Bayburt’ta çok soguk biz alismistik duruma. Allah oradaki kardeslerimizi soguktan korusun, yardimcisi olsun" ifadelerini kullandi.

Bununla birlikte Sibirya soguklarinin yasandigi Bayburt’ta çesmeler, süs havuzlari ve Çoruh Nehri’nin bir kismi buz tuttu, çatilarda uzun buz sarkitlari olustu.
Kaynak: İHA