Amasya Üniversitesi'nden Deprem Bölgesine 2 Tir Yardim Malzemesi Destegi

Amasya Üniversitesi’nin baslattigi kampanyada toplanan 2 tir dolusu yardim malzemesi deprem bölgesine gönderildi.

Amasya Üniversitesi'nden Deprem Bölgesine 2 Tir Yardim Malzemesi Destegi
10 ilde binlerce ölüme ve büyük yikima yol açan Kahramanmaras merkezli deprem felaketinin ardindan bölgenin ihtiyaçlarina destek olmak amaciyla Amasya Üniversitesi tarafindan toplanan yardimlarin bulundugu tirlar yola çikti. Amasya Üniversitesi Rektörlügü önünden hareket eden 2 tirda özellikle AFAD tarafindan belirlenen ihtiyaç malzemelerinin bulundugu bildirildi.

Depremlerde hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralilara acil sifalar dileyen Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmaci, “Devletimiz ve milletimiz bütün imkanlariyla Kahramanmaras merkezli 10 ilde depremin yaralarini sarmaya çalisiyor. Ülke olarak tarif edilemeyecek kadar büyük bir aciyla karsi karsiya kaldigimizi belirtmek istiyorum. Belki de bu yüzyilin en büyük afetlerinden birisini yasiyoruz. Çok fazla can kaybimiz var. Evleri yikilan çok fazla vatandasimiz var. Bizler de depremden etkilenen vatandaslarimiza ihtiyaçlarini bir nebze de olsa destek olmaya çalisiyoruz” diye konustu.

Yardimlarin özellikle AFAD tarafindan belirlenen ihtiyaç listesinin göz önünde bulundurularak toplandigina isaret eden Prof. Dr. Elmaci, personeli ve ögrencisiyle seferber olan Amasya Üniversitesi’nin üzerine düsen her türlü sorumlulugu alip gerekli desteklerde bulunmak üzere hazir oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA