Çorum'a Gelen Depremzedeler Için Hayir Çarsisi Kuruldu

Çorum Belediyesi, depremzedeler için hayir çarsisi kurdu. Afet bölgesinden Çorum’a gelen depremzedeler, Ticaret ve Sanayi Odasi’nda olusturulan hayir çarsisinda her türlü ihtiyaçlarini karsilama imkani buluyor.

Çorum'a Gelen Depremzedeler Için Hayir Çarsisi Kuruldu
Tüm imkanlarini seferber ederek deprem bölgesine giden Çorum Belediyesi araç ve ekipleriyle afet bölgesinde çalismalarini sürdürürken, kentte gelen depremzedeleri de unutmuyor. Çorum Belediyesi, ile gelen depremzedelerin ihtiyaçlarini karsilayabilmek için fuar alani yanindaki Ticaret ve Sanayi Odasi binasinda hayir çarsisi olusturdu. Bir magaza gibi hizmet veren hayir çarsisinda kiyafetten gidaya kadar ihtiyaç duyulan birçok ürün yer aliyor.

"Kardeslik bu günde belli olur"

Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin, ile misafir olan depremzedelerin hayir çarsisina gelerek ihtiyaçlarini karsilayabileceklerini söyledi.

“Kardeslik bu günde belli olur” diyen Baskan Asgin, hayirsever vatandaslara da yardim çagrisi yapti. Çorum’a gelen depremzedeleri uygun yerlere yerlestirdiklerini ifade Baskan Asgin, “Depremzede kardeslerimizin ihtiyaçlarini gidermek bizim boynumuzun borcu. Bu konuda hayirseverlerimizin destegini bekliyoruz. En çok iç çamasiri, bot, kaban ihtiyaci var. Ancak kesinlikle ikinci el kabul etmiyoruz. Depremzede kardeslerimizin kaldigi evler için temel gida ürünleri ve ev esyasi ihtiyacimiz da var. Bunlari TSO Fuar Alani’na getirmeleri halinde biz depremzedelere ulastiracagiz” dedi.



"Esnaf ve sanayicimizden destek bekliyoruz"

Çorum’a gelen depremzedeleri en iyi sekilde misafir etmenin gayreti içerisinde olduklarini vurgulayan Baskan Asgin, “Depremzedelerin müracaat edebilecekleri ve yardimlarin verildigi yer olarak Ticaret ve Sanayi Odasi binasini tercih ettik. Burada AFAD ve Valilik Sosyal Yardimlasma Vakfi görevlileri ile birlikte çalismalari yürütüyoruz. Depremzedeler buraya geldiklerinde magazadan alisveris yapiyor gibi kiyafetlerini seçerek, deneyerek temin edebilirler. Çorum halki ve esnafimiz çok büyük katkilar verdi, bundan sonra da destek vereceklerini biliyoruz. Hazir Elbiseciler Odasi ve Ayakkabicilar Odasi basta olmak üzere tekstil sektöründe faaliyet gösteren sanayicilerimizden de destek bekliyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA