Baskan Tören Açiklamasi 'Depremin Acisi Karsisindaki Kurtuluslar, Dayanisma Direnci Ve Umudumuzu Artiriyor'

Ordu’nun Altinordu Belediye Baskani Askin Tören, deprem bölgelerinden biri olan Adiyaman ilindeki çalismalari degerlendirerek, “Yasadigimiz büyük acilar karsisindaki kurtuluslar, dayanisma direnci ve umudumuzu artiriyor” dedi.

Baskan Tören Açiklamasi 'Depremin Acisi Karsisindaki Kurtuluslar, Dayanisma Direnci Ve Umudumuzu Artiriyor'
Adiyaman Gölbasi deprem bölgesinde, Koordinatör Tokat Valisi Numan Hatipoglu öncülügünde ve Altinordu Belediye Baskani Askin Tören’in koordinasyonunda çalismalarini yürüten ekipler, depremin yaralarinin sarilmasi için sürekli olarak çabaliyor. Depremzedeler için konteyner kent ve Gölbasi ilçesinde kurulmasi düsünülen konteyner hastanesinin altyapisinin hazirlanmasi çalismalari da devam ediyor.

Arama-kurtarma, insani yardim, enkaz kaldirma, altyapi çalismalari, sicak yemek, temiz su, mobil saglik ve sokak hayvanlarinin beslenmesi hizmetleri sürdürülürken, kent temizligi hizmetlerinde ilçe belediyeleri de destek ve katki veriyor.

Yapilan yardim çagrisina kulak veren vatandaslarin Altinordu Belediyesi’ne teslim ettigi yardimlarin bölgeye sevki de sürüyor. Simdiye kadar temel gida maddeleri, battaniye, isitici, uyku tulumu, bebek mamasi, hijyen seti, kislik giysi, temiz su, ekmek ve yakacak basta olmak üzere AFAD tarafindan bildirilen ihtiyaç maddeleri ile doldurulan tirlar bölgeye ulastirildi. Ayrica konteyner, sokak hayvanlari için mamadan olusan yardim malzemeleri de bölgeye sevk edildi.

Deprem bölgesindeki çalismalari ve yapilan yardimlari degerlendiren Altinordu Belediye Baskani Askin Tören, “Yasadigimiz büyük aci karsisinda taniklik ettigimiz kurtuluslar ve milletimizin gösterdigi büyük dayanisma, direncimizi ve umudumuzu artiyor. Altinordu ailemiz adina depremden etkilenen kardeslerimizin yaralarinin sarilmasi için tüm ekiplerimizle birlikte çalisiyoruz. Tüm dünyaya parmak isirtacak bir yardimseverlik ve dayanisma gösteren Türk Milleti’ne ve Altinordulu hemsehrilerimize tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA