Kadin Kursiyerler Fabrika Gibi Çalisip Depremzedeler Için Üretim Yapiyor

Ordu’nun Altinordu ilçesinde kadin kursiyerler, deprem bölgesindeki vatandaslar için kislik kiyafetler ve battaniye üretimi yaparak, depremzedelerin yaralarini hafifletmeye çalisiyor.

Kadin Kursiyerler Fabrika Gibi Çalisip Depremzedeler Için Üretim Yapiyor
Altinordu Belediyesi tarafindan, Karacaömer Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti belediyeye ait olan atil tesisi ekonomiye kazandirarak, tekstil sektörü için bir egitim atölyesi haline getirdi. Belediyenin destekleriyle bir süre önce hizmete açilan hazir giyim uygulamalari merkezi ile kadinlara ve gençlere giyim sektöründeki meslekler ögretiliyor.

Ancak kadinlar, Kahramanmaras merkezli yasanan ve 10 ili etkileyen depremlerin ardindan kursta egitim almayi birakarak, depremzedeler için ellerindeki malzemeleri kullanarak battaniye, bere, eldiven, polar kiyafetler gibi kislik malzeme üretimine basladi.

40 kadin kursiyerin görev aldigi tesiste kadinlar, fabrika isçisi gibi çalisarak, depremzedelerin yaralarini sarmak için çabaliyor.

“Üretilen malzemeler deprem bölgelerine ulastirilacak”

Kurs hocasi Hakime Atasever, üretilen malzemelerin kisa bir süre sonra deprem bölgelerine gönderilecegini söyledi.

Atasever, “Altinordu Belediyesi hazir giyim uygulama merkezinde Ordu Halk Egitim Merkezi ile birlikte ortak bir proje baslatildi. Elimizde bulunan malzemeler ile depremden etkilenen vatandaslarimiz için kislik ürünler ve battaniye üretimi yapiyoruz. Burada üretilen malzemeler Altinordu Belediyemizin yardimi ile birlikte depremzede arkadaslarimiza ulastirilacak ve teslim edilecek” dedi.



“Belediye, bizim de hayrimiza yardimci oluyor”

Hülya Bilgin isimli kursiyer, depremden etkilenen vatandaslar için ellerinden geldigi kadar ürünler hazirlamaya çalistiklarini belirterek, “Polar, battaniye, eldiven, giysi ve esofman gibi ürünleri kursiyerler olarak yapmaktayiz. Altinordu Belediyemiz Allah razi olsun bizim de hayirlarimiz destek veriyor, yardimci oluyor. Insallah bunlar birikip, deprem bölgelerine gidecek” diye konustu.



“Profesyonel degiliz ancak elimizden gelenin en iyisini yapmak için gayret gösteriyoruz”

Ordu Büyüksehir Belediyesi Meslek ve Sanat Egitimi Kurslari (ORMEK) dikis bölümü kursiyeri Kursiyer Perihan Baykal ise, “Altinordu Belediyesi, Halk Egitim Merkezi ve ORMEK isbirligi ile burada baslatilan projeye gönüllü olarak geldik. Deprem bir bölgede oldu ancak acisi hepimizi sardi. Dolayisi ile kalbimiz orada, elimizden ne geliyorsa yapmaya çalisiyoruz. Profesyonel degil amatörüz ancak en iyisini yapmak için gayret gösteriyoruz. Kalbimiz ve gönlümüz onlarin yaninda. Bu yaptigimiz ürünler sicak tutar mi bilemiyorum ama sevgimizi de katip gönderiyoruz, insallah isinirlar” ifadelerine yer verdi.

Hazir giyim uygulamalari merkezinde kadin kursiyerler tarafindan üretilen battaniye ve kislik kiyafetler, deprem bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulastirilacak.
Kaynak: İHA