Enkaz Altindan Kurtarilan Depremzede Açiklamasi 'Biz Kurtulduk Ama Adiyaman Silindi, Geçmisimiz Silindi'

Kahramanmaras’ta meydana gelen depremlere Adiyaman’da yakalanan 42 yasindaki Ganime Topbas, enkaz altinda sevdiklerinin sesini duymanin kendisini cesaretlendirdigini söyleyerek, “Biz kurtulduk ama Adiyaman silindi, geçmisimiz silindi” diyerek gözyasi döktü.

Enkaz Altindan Kurtarilan Depremzede Açiklamasi 'Biz Kurtulduk Ama Adiyaman Silindi, Geçmisimiz Silindi'
Kahramanmaras’ta meydana gelen iki büyük depremde yaralanarak Yozgat Sehir Hastanesi’ne getirilen 32 yaralidan 26’sinin tedavileri tamamlanarak taburcu edilirken, 6 yaralinin da tedavileri sürüyor. Adiyaman’in Turgut Reis Mahallesi’nde 5 katli apartmanin 1. katinda depreme yakalanan ve yarali olarak Yozgat Sehir Hastanesi’ne sevk edilen Topbas ailesi, deprem anini ve kurtarilma süreçlerini anlatti.

"Kendi çabamla enkaz altindan çiktim"

Çok büyük felaket yasadiklarini söyleyen baba Seyfettin Topbas (44), “Adiyaman’dan Yozgat’a geldik. Çok büyük bir felaket yasadik, Rabbim kimseye bir daha göstermesin. 5 katli binanin birinci katindaydik. Ugultu sesi ile uyandik. Çocuklar yan taraftaki odaydi. Çocuklarin bagrismasiyla birbirimize ulastik. Annesi iki çocugumu koltuklarinin altina almis, ben de onlari geçmisim, tavan zaten komple üstümüze çökmüstü. Kendi çabamla enkaz altindan çiktim. Enkaz altinda esimin sesi geliyordu ama ulasamiyordum. Bir buçuk saat kendilerine ulasmak için mücadele verdim. Sürekli konusmaya çalistim teselli vermek için. Çevreden yardim istedim ama zaten zifiri karanlik, herkes kendi derdine düsmüs. Moloz altinda telefonu gördüm, arayan varmis bizi, yardim istedim. Es, dost, akraba bayagi bir ugrastik. Ilk önce esimi gördüm moloz altinda, iki çocugum da yanindaymis. Küçük çocugumun kolon beline inmis. Çocugun üstündeki yükü kaldirmak için girdim. O kolonu kirdilar, yavas yavas çikardik. Rabbim kimseye böyle bir aciyi göstermesin bir daha” dedi.



"Molozun altinda hiçbir sey fark etmiyorsun, sadece sevdiklerinin sesleri sana teselli veriyor"

Anne Ganime Topbas ise yasadiklarini gözyasi içinde anlatarak, “Öncelikle tüm Türkiye’ye geçmis olsun. Orada tek bir sey var, molozun altinda hiçbir sey fark etmiyorsun, sadece sevdiklerinin sesleri sana teselli veriyor. Her akrabamin sesi geldikçe bir kez daha cesaretleniyordum. Bana göre 15 dakika gibi bir seydi ama 3.5 saat kaldik enkazin altinda. Biz kurtulduk ama Adiyaman silindi, geçmisimiz silindi. Göçebe olduk hepimiz. Yine de rabbim razi olsun. Burada doktorlar, hemsireler, bashekim hepsi bizle çok ilgileniyor. Bizi evimizdeymis gibi hissettiriyorlar” seklinde konustu.



"Nefesimi tuttum digerleri de kullansin diye"

17 yasindaki Aysin Topbas da, “Ben bir gürültü ile uyandim, direkt çiglik attim kardesim, ailem uyansin diye. Sonra kardesimi çekistirerek koridora sürükledim. Ardindan zaten ben kapiya dogru yöneldim. Sonra basörtüm aklima geldi geri döndüm, sonra baktim çok siddetli. Koridora geri döndügümde annem beni tuttu. Sonra zaten pek hatirlamiyorum, uyandigimizda enkazin altindaydik. Çok kötü sallandi, çok fazla gürültü vardi. Babam ilk çikmis, babamin sesi geldi. Annem ve kardesim ayni noktadaydik, babamin sesi geliyordu. Ben bir ara nefes almadim, nefesimi tuttum hatta bari digerleri kullansin diye. Daha sonra amcamlarin, enistemin sesini duyunca onlar da yardima geldiler bizi çikardilar. Uzaktan bir akrabamiz araç ayarladi ve buraya geldik. Hastanedeyiz, tedavi görüyoruz” ifadelerini kullandi.

32 depremzede hastaneye basvurdu

Yozgat Sehir Hastanesi Bashekimi Uzman Dr. Mustafa Kozan, depremzede 32 yaralinin tedavi altina alindigini belirterek, "Bütün depremzedelerimize geçmis olsun diliyorum. Yozgat Sehir Hastanesi olarak su an itibariyla servislerde 116 tane bos yatagimiz var. Ayni sekilde 12 tane yogun bakimimiz hazir halde bulunmakta. Depremzedelerimizin ayakta basvurulari da olmakta. Depremin ilk gününden beri 32 depremzedemiz hastanemize basvurdu. Su an itibariyla 6 depremzedemizin servislere yatisi yapildi. Hastalarimizin genel durumlari iyi, herhangi bir sikintilari yok, bir ihtiyaçlari yok. Ihtiyaçlarini bizler hallediyoruz. Depremzedelerimizin her türlü ihtiyaçlarini karsilayabilecek potansiyele sahibiz” dedi.

Kaynak: İHA