Bayburtlu Besiciler Ahirlarindaki Hayvanlarini Depremzedeler Için Bagisliyor

Bayburtlu çiftçiler ve besiciler deprem bölgesindeki vatandaslara destek olmak adina ahirdaki hayvanlarini bagis yapmak üzere satiliga çikardilar. Bayburt’ta vatandaslarin seferber oldugu destek kampanyasina birçok köyden ve mahalleden besici, büyük ve küçükbas hayvanlarini bagislayarak katkida bulundu.

Bayburtlu Besiciler Ahirlarindaki Hayvanlarini Depremzedeler Için Bagisliyor
Toplam 61 hayvanin bagislandigi yardim kampanyasinda 8 büyükbas, 30 küçükbas, 6 düve, 5 keçi, 5 koyun, 2 tosun, 2 dana, 2 koç ve 1 buzagi besiciler tarafindan Bayburt Il Tarim ve Orman Müdürlügü’ne satilip, parasinin deprem bölgesine gönderilmesi için teslim edildi. Depremdeki yikimin çok büyük oldugunu, bu yikimin devletin öncülügünde milletçe el ele onarilacagini belirten besiciler, Bayburt halkinin destegini en üst düzeyde verdigini söylediler.

Eymür köyü muhtari Adem Boncuk’un 5 küçükbas ve 1 büyükbas bagisiyla baslatmis oldugu kampanyaya diger besicilerde katilarak destek vermeye basladilar. 6 hayvanin bagis yapildigi yardim kampanyasinda duyarli besicilerin katilimlariyla bagis yapilan hayvan sayisi bir anda 61’e yükseldi ve bagislar hiz kesmeden devam ediyor.

Çamdere köyü besicilerinden Fahrettin Kavcioglu, 1 düve bagislayarak depremzedelere destek oldu. Örnek teskil etmek adina böyle bir katkida bulundugunu söyleyen Kavcioglu, bu katkinin Bayburt genelindeki besicilere yayilarak büyüyecegini belirterek, "Bayburt bu tür konularda gösterdigi duyarlilikla bilinir. Ben inaniyorum ki besicilerimiz böyle bir seyi seve seve yaparlar. Allah devletimizin, milletimizin yardimcisi olsun" dedi.

Öte yandan Bayburt Tarim ve Orman Müdürlügü de besici ve çiftçilerin yardimlarini sosyal medya üzerinden duyurarak, besicilere ulasmak isteyen vatandaslar için bagista bulunan vatandaslarin irtibat numaralarini, hayvanlarin bilgilerini paylasti.

Bununla birlikte Bayburt Tarim ve Orman Müdürlügü, depremzede bölge halkinin ekmek, su ihtiyaçlarini karsilayabilmek adina bakanligin koordinesinde müdürlük olarak ’Bir Nefes Ol’ kampanyasi baslattiklarini duyurarak, tüm çiftçileri Bayburt Tarim ve Orman Müdürlügüne destek vermeye davet etti.
Kaynak: İHA