Türkiye, Azerbaycan Ve Gürcistan Savunma Bakanlari Sarikamis'ta Bir Araya Geldi

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Azerbaycan Savunma Bakani Orgeneral Zakir Hasanov ve Gürcistan Savunma Bakani Juansher Burchuladze ile Sarikamis’ta üçlü görüsme gerçeklestirdi.



Bakan Akar beraberinde Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler, Kara Kuvvetleri Komutani Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral Ercüment Tatlioglu ve Hava Kuvvetleri Komutani Orgeneral Atilla Gülan ile Kis Tatbikati 2023’ün yarin gerçeklestirilecek seçkin gözlemci günü faaliyetlerini takip etmek üzere Kars’a geldi. Akar ve beraberindeki TSK komuta kademesi Kars Harakani Havaalani’nda Vali Türker Öksüz, 3. Ordu Komutani Yavuz Türkgenci ve diger yetkililer tarafindan karsilandi. Seçkin Gözlemci Günü faaliyeti için Türkiye’ye gelen Azerbaycan Savunma Bakani Hasanov’u havalimaninda karsilayan Akar daha sonra beraberindekilerle General Mithat Kopsavas Kislasi’na hareket etti. Akar burada Azerbaycan Savunma Bakani Orgeneral Zakir Hasanov ve Gürcistan Savunma Bakani Juansher Burchuladze üçlü görüsme gerçeklestirdi. Görüsmede TSK komuta kademesi de yer aldi.

Görüsmede askeri egitim ve isbirligi konulari ile bölgesel gelismelere iliskin görüs alisverisinde bulunuldugu ögrenildi. Bakanlar Akar, Hasanov ve Burchuladze yarin gerçeklestirilecek Kis Tatbikati 2023’ün seçkin gözlemci günü faaliyetlerini de birlikte takip edecek. Öte yandan üç ülkenin savunma bakani daha önce Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Savunma Bakanlari Toplantisi kapsaminda 21 Aralik’ta Milli Savunma Bakani Akar’in ev sahipliginde Kayseri’de bir araya gelmisti.
Kaynak: İHA