Bayburt Üniversitesi Kitap Bagisiyla Ceza Infaz Kurumu Kütüphanesine Zenginlik Katti

Adalet Bakanligi’nin "kitap iyilestirir" sloganiyla hayata geçirdigi "Ceza Infaz Kurumlari Kütüphanelerine Bagis Kampanyasi" çerçevesinde Bayburt Üniversitesi olarak yaptiklari nitelikli bagis vesilesiyle Bayburt Cumhuriyet Bassavcisi Huzeyfe Yücedag tarafindan Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen’e tesekkür belgesi takdim edildi.

Bayburt Üniversitesi Kitap Bagisiyla Ceza Infaz Kurumu Kütüphanesine Zenginlik Katti
Bassavcilik makaminda gerçeklesen takdim esnasinda kitap bagisinin önemine iliskin bir açiklama yapan Rektör Türkmen, "Kitap, içerdigi dünyalar ve hayaller nedeniyle hayal kirikliklarinin, umutsuzlugun ve eksikligin telafisi için bir yoldur. Bu nedenle kendisiyle iliski kuran herkesi iyilestirir. Bedenin sinirlarini asan bir yolculuga çikarir. Ekranlarda cereyan eden Metaverse gibi çoklu evren projelerinden ziyade aslinda çaglar boyunca zihinlerimizde cereyan eden çoklu evrenlere vesile olmus kitaplarimiz hep vardi. Ceza Infaz Kurumlarinda bulunan vatandaslarimiz, bagislanan kitaplar sayesinde yalnizca bilgi birikimlerini artirmakla kalmayacaklar, ayni zamanda hayal dünyalari araciligiyla bulunduklari mekanin ötesine ve baska zamanlara açilacaklar. Hayal kurmak, hepimizde oldugu gibi Ceza Infaz Kurumundaki vatandaslarimizda da iyilige açilan yol olacak." ifadelerini kullandi.

Takdim için Cumhuriyet Bassavcisi Yücedag’a Bayburt Üniversitesi adina memnuniyetlerini bildiren Rektör Türkmen, "Paylasmak, iyiligin en önemli besleyenidir. Bagisa katki sunan tüm kurumsal paydaslarimiza bir kez daha tesekkür ediyor ve her kitabin bir hayati iyilestirmesini temenni ediyorum." dedi.

Takdim töreni fotograf çekimiyle son buldu.
Kaynak: İHA