Hiz Kesmeden Devam Eden Trafik Denetimlerinde 7 Milyon Lira Ceza Uygulandi

Bilecik’te trafik ekipleri tarafindan 15 bin 940 araç ve sürücüsü denetlenerek 7 milyon 25 bin 244 TL cezai islem uygulandi.

Hiz Kesmeden Devam Eden Trafik Denetimlerinde 7 Milyon Lira Ceza Uygulandi
Bilecik ve ilçelerinde meydana gelen trafik kurallari ihlalleri ve buna bagli kazalarin engellenmesi amaciyla yogun trafik denetimleri baslatildi. Bilecik’in belirli noktalarinda serit ve kirmizi isik ihlali yapan araçlara yönelik drone ile hava denetimi yapilarak, kural ihlali yapan araçlara trafik cezasi uygulandi. Motosiklet denetimlerine agirlik verilerek tescilsiz, plakasiz, abarti egzoz, sigortasiz, sürücü belgesiz ve kasksiz olarak trafige çikan motosiklet sürücüleri denetlendi. Il merkezine belirlenen saatlerin disinda girerek trafigin yogunlasmasina sebep olan kamyon ve çekici gibi araçlar ile park, kirmizi isik ve hiz ihlalleri yapan araçlara yönelik denetimler arttirildi.

Yapilan açiklamada, "Denetimler sonucu; Bilecik Il Emniyet Müdürlügü trafik görevlilerince 15 bin 940 araç ve sürücüsü denetlenmis olup, 5 bin 48 adet hiz ihlali, 7 adet aykiri isik donanim, 22 adet geçmenin yasaklandigi yerde sürücünün önündeki araci geçmesi, 69 adet emniyet kemeri kullanmama, 43 adet kask takmamak, 209 adet muayenesiz araç kullanma, 38 adet takograf kullanmamak, 341 adet hatali park, 598 adet kirmizi isik ihlali, 101 adet il merkezine girmesi yasak olan saatlerde giren kamyon ve çekicilere trafik isaret ve levhalarina uymamaktan, ayrica diger maddelerden olmak üzere toplam 6 bin 931 araç sahibi ve sürücüsüne 7 milyon 25 bin 244 TL trafik idari para cezasi uygulanmis ve 324 araç trafikten men edildi" diye belirtildi.
Kaynak: İHA