Nese Ögretmen Ve Babasi, Sehadetlerinin 30. Yilinda Anildi
Diyarbakir’da henüz 25 günlük ögretmen iken PKK tarafindan Babasi Hasan Alten ile sehit edilen Tekirdagli ögretmen Nese Alten, mezari basinda anildi. Babasi ve kardesinin mezari basinda açiklama yapan Mehmet Alten, “Yani duydugum kadariyla sehit olmasinin sebebi bir poster” dedi.

Sehit ögretmen ve babasinin mezarinin hemen yani basinda geçen yil bu tarihlerde vefat eden Nese Alten’in annesi Nazife Alten’in de mezari bulunuyor.
Anma törenine; Sarköy Kaymakami Dr. Ahmet Naci Helvaci, Tekirdag Il Milli Egitim Müdürü Ersan Ulusan, Sarköy Ilçe Milli Egitim Müdürü Baris Elma, Ilçe Emniyet Müdürü Bilal Erdem, Sehit Ögretmen Nese Alten’in yakinlarinin yani sira Sehit Ögretmen Nese Alten Ilkokulu yönetimi ve ögrencileri katildi.
Anma töreninde Ilçe Müftülügü tarafindan görevlendirilen Imam Hatip Ögrencileri, sehit ögretmen Nese Alten ve babasi Hasan Alten’in mezarlari basinda Kur’an-i Kerim okudu. Daha sonra dualar okunarak sehit ögretmenin ve babasinin mezarina karanfiller birakildi.
“Baba kiz sehit verdik”
Kardesi Sehit Ögretmen Nese Alten ve babasinin mezari basinda açiklamada bulunan Mehmet Alten, “1993’te baba kiz sehit verdik. Bundan sonra insallah bütün ögretmenlerimiz için saglikli, huzurlu, gülerek ömür boyu ögretmenlik yapmalarini temenni ederim. Bütün ögretmenlerimize sevgilerimi saygilarimi sunarim. Yani duydugum kadariyla sehit olmasinin sebebi bir poster. O zaman Abdullah Öcalan’in resmi varmis. Abdullah Öcalan’in resmini çikariyor, Atatürk’ün resmini çerçeveleyip odasina asiyor. Zannedersem olay bundan kaynaklaniyor. Onlarla gurur duyuyorum. Huzur içerisinde uyusunlar” dedi.
