Ölüdeniz'de Cumhuriyet'in 100. Yilina Yakisir Kutlama

Mugla Fethiye’de Cumhuriyet’in 100. yil dönümü etkinlikleri çerçevesinde, pilotlar 100 üniversite ögrencisiyle Ölüdeniz’de yamaç parasütü uçusu gerçeklestirdi.

Ölüdeniz'de Cumhuriyet'in 100. Yilina Yakisir Kutlama
Fethiye Kaymakamligi, Il Gençlik ve Spor Müdürlügü, Babadag Teleferik ile Ölüdeniz Yamaç Parasütü Pilotlari Kooperatifi isbirliginde gerçeklestirilen etkinlikte, Fethiye Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan 100 ögrenci teleferikle Babadag’in 1700 metre pistine çikti. Deneyimli pilotlar esliginde "100’üncü yilda 100 uçus" sloganiyla gökyüzüne yamaç parasütü ile havalanan ögrenciler, Ölüdeniz’in essiz manzarasinda Türk bayragi açtilar. Yaklasik 40 dakika uçusun ardindan ögrenciler Belcekiz sahiline inis yapti. Unutulmaz anlar yasadiklarini söyleyen ögrenciler, 100. yila yakisir bir kutlamanin gerçeklestigini ifade ettiler.

"100’üncü yilimizi, 100 ögrenciyi uçurarak kutladik”

Ölüdeniz Yamaç Parasütü Pilot Kooperatifi Baskani Tolga Yildirim, "29 Ekim Cumhuriyetimizin 100’üncü yili için bir etkinlik planladik. 100 tane tandem yamaç parasütü uçusu için Mugla’dan gelen ögrencilerle uçus gerçeklestirdik. Kazasiz belasiz kalkislarimizi yaptik. Böyle bir organizasyon yaptigimiz için çok mutluyuz. Burada 100 tane ticari uçan pilot arkadasimiz var. Arkadaslar gerekli destegi verdi. Herkese çok tesekkür ediyorum. 100’üncü yilimizi, 100 ögrenciyi 100 tandem pilotumuzla uçurarak kutladik” dedi.

Ögrenci Ayben Kahraman, "Çok heyecanliyim. Bu etkinlik bizim için çok önemli. Hala halkimizin Türk insanimizin bizler için bugünü kutlamasi çok degerli. Etkinlikte katkisi olan herkese çok tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Ögrenci Aysegül Paksoy ise, "Yüzüncü yil etkinlikleri için buradayiz. Ilk defa yamaç parasütü uçusu gerçeklestirecegim, çok heyecanliyim. Umarim çok güzel geçer, herkese iyi eglenceler” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA