Iran Dini Lideri Hamaney Açiklamasi 'Müslüman Ülkeler Bu Savas Suçlari Karsisinda Pasif Kalmamali'

Iran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Israil’in Hamas’tan agir darbe aldigini belirterek, "Güçleri Filistinli savasçilara yetmedigi için Filistinli kadinlari, çocuklari ve sivilleri hedef aliyorlar. Savasçilar eyleme geçmek için hazirlar. Müslüman ülkeler de bu savas suçlari karsisinda pasif kalmamali" dedi.

Iran Dini Lideri Hamaney Açiklamasi 'Müslüman Ülkeler Bu Savas Suçlari Karsisinda Pasif Kalmamali'
Iran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, baskent Tahran’da düzenlenen bir etkinlikte konustu.

Hamaney, Israil’in Gazze’ye yönelik devam eden saldirilarinin sonuçsuz kalacagini ve Filistin direnisinin bu savasta galip gelecegini belirterek, "Ayaklar altina düsmüs ve yaralanmis olan bu isgalci rejim, Filistin direnisinden aldigi darbenin intikami için Gazze’de mazlum Filistin halkina saldirmakta. Süphesiz dünyadaki tüm zalim güçler ile birlikte ABD’nin sinirsiz destegini alsalar da isledikleri cinayetler bir sonuç vermeyecek. Zafer kesinlikle Filistinlilerin olacak" ifadelerini kullandi.

"Israil’in saldirilarini ABD yönetimi koordine ediyor"

Hamaney, Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarindan ABD yönetimini sorumlu tutarak, Batili ülkelerin Hamas’in operasyonu sonrasi çökmekte olan Israil devletini kurtarmaya çalistiklarini söyledi.

Hamaney, "ABD bu savas suçlarinin ortagidir. Israil’in saldirilarini ABD yönetimi koordine ediyor. ABD Baskani (Joe Biden) ve Ingiltere, Fransa ve Almanya gibi zalim devletlerin liderleri neden isgal topraklarini art arda ziyarete gittiler? Çünkü siyonist Israil rejiminin çökmekte oldugunu gördüler ve bu rejimi kurtarmak için isgal topraklarina gidiyorlar" dedi.



"Müslüman ülkeler bu savas suçlari karsisinda pasif kalmamali"

Israil’in Hamas’tan aldigi darbenin intikami için savunmasiz Filistinli sivillere saldirdigini belirten Hamaney, "Israil, Hamas’tan agir darbe yedi, yaralandi ve ayaga kalkamiyor. Güçleri Filistinli savasçilara yetmedigi için Filistinli kadinlari, çocuklari ve sivilleri hedef aliyorlar. Savasçilar eyleme geçmek için hazirlar. Müslüman ülkeler de bu savas suçlari karsisinda pasif kalmamali. Islam ülkelerinin yöneticileri, siyasi sözcüleri, Batili ülkelerin söylediklerini tekrarlayarak Filistinlileri terörist olarak adlandirmamali. Kendi evini, topragini isgale karsi savunanlar terörist mi oluyor? Terörist olan, o topraklari ve evleri isgal edenlerdir. ABD ve Bati dünyasi kendi evlerini, topraklarini savunmaya çalisanlari terörist olarak göstermeye çalisiyor" ifadelerini kullandi.

"Dünyanin gelecegi siyonist Israil’in degil, Filistinlilerindir"

Bazi Avrupa ülkelerinde Filistin’e destek gösterilerinin yasaklanmasina ragmen insanlarin Filistin bayraklari ile sokaklara çiktigini belirten Hamaney, "Hiç kimse siyonist rejimin cinayetleri karsisinda insanlarin öfkesi ve tepkisinin önünü alamaz. Dünyanin gelecegi siyonist Israil’in degil, Filistinlilerindir. Tüm yasaklara ragmen insanlar bu rejimin savas suçlarini meydanlarda, sokaklarda haykiriyorlar" seklinde konustu.

Kaynak: İHA