Baskan Atay, ADÜ'lü Ögrencilerle Bir Araya Geldi

Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, üniversiteli ögrencilerle bulustu. Baskan Atay, Efeler’de hayata geçirdigi örnek projeleri gençlere tanitti.

Baskan Atay, ADÜ'lü Ögrencilerle Bir Araya Geldi


Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Saglik Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelisimi Bölümü’nde egitim gören 80 kisilik ögrenci grubu “Toplumsal Sorumluluk ve Hizmet” dersleri kapsaminda Dr. Ögretim Üyesi Ayten Can ile birlikte Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay’i ziyaret etti. Ilçeyi tanimak ve yerel yönetim hizmetleri hakkinda bilgi edinmek amaciyla gerçeklesen bulusmada Baskan Atay, genç misafirlerini belediyenin meclis toplanti salonunda agirladi. Ögrencilerle sohbet eden Baskan Atay, slayt gösterisi esliginde belediye çalismalari hakkinda bilgi verdi.

Göreve geldigi günden bu yana gerçeklestirdigi; Kitap Kafeler, Hanimevleri, EFESEM Akademi, yüzde 100 Kadin Emegi Tarimsal Ürün Fabrikasi gibi onlarca projesinden söz eden Baskan Atay, ögrencilerin bölümleri olan çocuk gelisimi ile dogrudan ilgili Gündüz Bakimevleri ve Otizm Yasam Merkezi’nin önemle üzerinde durdu. Okul öncesi egitime çok önem verdigini vurgulayan Atay, “Batili ülkelerin de egitimde önemini anladiklari bir zaman dilimi okul öncesi yaslar. Hindistan bugün en iyi yazilimcilari çikaran ülke. Oysa yillar öncesinde egitim politikalari çok basarisizdi fakat okul öncesi egitimde kodlama ve yazilimin üzerinde durdular. Küçük çocuklara bu becerileri kazandirdilar ve bugün bu alanda çok öne geçtiler. Biz de 5 gündüz bakimevi açtik. Buralarda çocuklar yabanci dil ögreniyor, müzik, resim ve diger dallarda egitim aliyorlar. Efeler’in çocuklarina bu becerileri kazandirmayi önemsiyoruz” ifadeleriyle bu alandaki çalismalarinin altini çizdi.

Ögrencilerle otizmli bireylerin gelisimi hakkinda da fikir alisverisinde bulunan Efeler Belediye Baskani Atay, “Bir istatistige göre 25 yil sonra dogan her 2 çocuktan 1’i otizmli olacak. Onlarin egitim almalari, sosyallesebilmeleri ve yeni beceriler edinip hayatin her alaninda görünür olmalari için bölgenin en kapsamli Otizm Yasam Merkezi’ni açtik. Sizler bu noktada çok önemlisiniz. Egitimciler iyi yetisirse özel bireyler hayata çok daha rahat uyum saglayabilir. Onlarin egitimleri ile ilgili çalismalarinizla alaninizda fark olusturabilirsiniz. Hepinize güveniyorum, egitim-ögrenim hayatinizda basarilar diliyorum” diye konustu.

Ögrencilerin Baskan Atay ile çektirdikleri toplu fotografin ardindan ziyaret sona erdi.
Kaynak: İHA