Aliaga Körfezine Yapay Resif Açiklamasi 'Balik Üretimimiz Ciddi Manada Artacak'

Aliaga Kaymakami Zekeriya Güney, balik popülasyonunun artirilmasi için Aliaga Körfezinin farkli bölgelerine 600 adet yapay resif birakilacagini ifade ederek, "Yapay resifler sayesinde balik üretimimiz önümüzdeki birkaç yilda ciddi manada artacak. Balikçilarimiz da bu sayede iyi gelirler elde edebilecek" dedi.

Aliaga Körfezine Yapay Resif Açiklamasi 'Balik Üretimimiz Ciddi Manada Artacak'
Aliaga Kaymakamligi ve Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan, Çakmakli Mahallesi’nde Cumhuriyetin 100. yil etkinlikleri çerçevesinde ’Nice 100 Yillara Denizden Gelen Saglikla’ etkinligi düzenlendi.

Aliaga Tarim ve Orman Ilçe Müdürü Mazlum Selim Aksakal, Izmir Valiliginin katkilariyla denize kiyisi olan ilçelerde es zamanli olarak balik-ekmek dagitimi ve su ürünleri tanitiminin yapildigini belirtti.

Aliaga’da ciddi anlamda su ürünleri avciligi yapildigini belirten Aksakal, "Izmir ilimiz genelinde; 30 balikçi barinagimiz, bin 780 plakali teknemiz ve kiyi seridi olarak da 629 km’lik bir kiyi seridimiz bulunuyor. Aliaga sinirlari içerisinde; üç adet su ürünleri kooperatifimiz, iki balikçi barinagimiz, iki adet karaya çikis noktamiz var. Yine 58 tane ticari plakali teknemiz, 103 tane gerçek kisi ruhsat tezkeresine sahip balikçimiz bulunuyor. Aliaga’da ciddi anlamda potansiyel su ürünleri avciligi ve yetistiriciligi yapiliyor. Aliaga’da bugüne kadar avcilikta yakalanan 145 ton su ürünleri, üretimi yapilanda 130 ton, toplamda da 275 ton su ürünleri ilçemizden çikarilmistir" seklinde konustu.



Körfeze 600 adet yapay resif birakilacak

Balik popülasyonunun artirilmasi için; bakanlik, kaymakamlik, üniversite ve Aliaga Belediyesi is birliginde çalismalar yürütüldügünü ifade eden Aliaga Kaymakami Zekeriya Güney, Aliaga Körfezinin farkli bölgelerine 600 adet yapay resif (insan yapimi sualti yapilari) birakilacagini ifade etti.

Güney, "Aliaga, güçlü sanayi yatirimlarinin yani sira; turizm, tarim, hayvancilik ve su ürünleri alaninda da büyük bir potansiyele sahip. Aliaga Körfezinde balik popülasyonunun artirilmasi amaciyla geçen sene üniversite is birliginde hazirlanan yapay resif projemiz, Tarim ve Orman Bakanligimiz tarafindan onaylandi. Önümüzdeki günlerde Aliaga Belediyesinin katkilariyla körfezimizin farkli bölgelerine 600 adet yapay resif birakilacak. Yapay resifler sayesinde balik üretimimiz önümüzdeki birkaç yilda ciddi manada artacak. Balikçilarimiz da bu sayede iyi gelirler elde edebilecek. Bu proje sadece balikçilarimiz için degil dalgiçlik için de önemli” dedi.

Öte yandan programa ayrica; Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, TCSG - 61 Komutani Yüzbasi Çagri Gültekin, Aliaga Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Yusuf Can Gökgöz, Izmir Tarim ve Orman Il Müdürü Levent Özkan, Aliaga Amatör Balikçilar ve Deniz Sporlari Dernegi Baskani Naci Biçer, Çakmakli Mahalle Muhtari Ahmet Kahraman, Aliaga Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Serdar Berk, Deniz Ticaret Odasi Aliaga Subesi Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Ufuk Yildirim, S.S. Aliaga Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Hakan Sengül, Çakmakli Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Erdogan Özel, siyasi parti temsilcileri ile vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA