Marmaris Boat Show Kapilarini Açiyor

Marmaris Ticaret Odasi (MTO) ve Marmaris Uluslararasi Yat Kulübü (MIYC) is birliginde, Marmaris Belediyesi destekleriyle düzenlenen “Marmaris Boat Show-Deniz Araçlari, Ekipmanlari ve Aksesuarlari Fuari”, Netsel Marina Etkinlik Alani’nda 25-28 Ekim tarihlerinde 11.00-19.00 saatleri arasinda ziyaretçiyle bulusacak.

Marmaris Boat Show Kapilarini Açiyor


452 km kiyi uzunlugu ile Türkiye’nin en uzun kiyi seridine sahip ilçesi Marmaris’te yapilacak olan deniz araçlari, yat ekipmanlari ve aksesuarlarinin yer alacagi Marmaris Boat Show’a, 50’ye yakin firma 100’ün üzerinde marka ile katilacak. Bu yil 34. kez düzenlenecek olan Marmaris Yat Yarislari’nin hemen öncesinde yapilacak olan fuar ile yat yarislarina katilacak 1200’den fazla yatçiya Marmaris yat ve tekne sektörünün tanitiminin yapilmasi hedefleniyor. Ayrica, amatör deniz tutkunlarinin da merakla bekledigi Marmaris Boat Show, fuar süresince birçok etkinlige ev sahipligi yapacak.

Marmaris Ticaret Odasi tarafindan hazirlanan etkinliklerle ziyaretçiler, Marmaris’te denizciligin tarihçesine dogru bir yolculuk yapma sansi bulacak. Marmarisli kaptan ve ahsap tekne ustasi Mustafa Kisaoglu tarafindan, Marmaris’e özgü “Yelkenli Paraçele” tipi tekne fuar sirasinda insa edilecek ve yapim asamalari ziyaretçiler tarafindan fuar süresince izlenebilecek. MTO tarafindan hazirlanan bir diger stantta ise; Marmaris’te mavi yolculugun ilk teknesi olan Hürriyet’in yapiminda kullanilan malzemeler sergilenecek. Ayrica stantta 1930’lu ve 40’li yillarin gazete küpürlerinden olusan “Cumhuriyet’in Ilk Yillarinda Basinda Marmaris Fotograf Sergisi” ve Marmaris’in süngercilik tarihine ait detaylara yer veren “Yakin Geçmiste Marmaris’te Süngercilik Fotograf Sergisi” de ziyaret edilebilecek.

Fuarin ikinci gününde yapilacak söyleside “Marmaris’te Mavi Yolculugun Tarihi”, ünlü belgesel yapimcisi ve yönetmen Savas Karakas’in moderatörlügünde, Oksijen Gazetesi yazari Ali Boratav ve Marmaris’te mavi yolculuk serüvenini baslatan Hürriyet Teknesi’nin sahibi Mustafa Eroglu ve Süleyman Eroglu tarafindan anlatilacak. Fuarin üçüncü gününde ise Marmaris’in yasayan son sünger dalgiçlarindan Selimiyeli Mithat Dayi (Ahmet Yildiz), Bodi’nin Abdi (Abdi Arslan) ve Dalis Egitmeni/Arastirmaci Gökçer Karaagaç’in konuk olacagi “Marmaris’te Süngercilik Tarihi” oturumunda Marmaris’in kaybolan meslegi süngercilige dair hatiralar paylasilacak.
Kaynak: İHA