Sehzadeler Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yilina Özel Bisiklet Yarismasi Düzenledi

Sehzadeler Belediyesi’nin Cumhuriyetin 100. yili kutlamalari kapsaminda bu yil üçüncüsünü düzenledigi Düz Bisiklet Yarismasinda 222 sporcu 9 ayri kategoride yarisarak dereceye girmeye çalisti.

Sehzadeler Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yilina Özel Bisiklet Yarismasi Düzenledi
Sehzadeler Belediyesi, Cumhuriyetin 100. yili kutlamalari kapsaminda Düz Bisiklet Yarismasi düzenledi.

Sehzadelerpark önünden baslayan yarislarda 3 km ’lik etapta 9 ayri kategoride 222sporcu dereceye girmek için kiyasiya ter döktü. Bu yil üçüncüsü düzenlenen ve renkli görüntülerin yasandigi yarismalar kiran kirana mücadelelere ev sahipligi yapti. Minikler kategorisindeki yarislar ise Cumhuriyet Meydaninda düzenlendi.

Dereceye giren sporculara ödülleri törenle verildi.

Ödül törenine Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik’in yani sira AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arinç, AK Parti Sehzadeler Ilçe Baskani Ali Özyigit, Belediye Baskan Yardimcilari Ahmet Songüler, Atilla Efendioglu ve belediye meclis üyeleri katilarak yarismacilara ödüllerini takdim etti.

Törende konusan Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, Sehzadeler Belediyesi olarak seçildikleri günden beri sporun ve sporcunun yaninda olduklarini, sporun sehzadelerde gelismesi ve yayginlasmasi için yatirimlar yaptiklarini ve yapmaya devam ettigini dile getirerek "Bir taraftan ilçemize yeni tesisler kazandiriyor diger yandan da sayisiz bransta düzenledigimiz kurs, etkinlik ve yarismalarla çocuklarimizi, gençlerimizi daha çok sporla iç içe olmalari için tesvik ediyoruz. Yarismalar kiran kirana geçti, tüm katilimcilarimiza tesekkür ediyorum" dedi.

Baskan Çelik sözlerine Filistin Gazze’de yasanan insanlik ayibina deginerek söyle sürdürdü; "Biz güllün güneslik bir günde, huzur içerisinde sehrimizin meydaninda ailelerimiz çocuklariyla birlikte bir yarisma düzenliyoruz. Hepimizin yüzü gülüyor. Ama yeryüzü cografyasinin her tarafindaki çocuklar bizim çocuklarimiz kadar sansli degil. Suan dibimizde Gazze’de kontrolsüz bir sekilde atilan bombalarin altinda vücudunun azalarini kaybediyor, canini vererek sehit olanlar var. Onlar için de dua ediyoruz. Zulmün, insan haklari ihlalinin çifte standardin biran önce son bulmasini diliyoruz. Bu yarismayi bir anlamda da Gazzeli çocuklara da ithaf ediyoruz. Insallah bir gün onlar da kendi ülkelerinde zulümden , insan haklari ihlalinden kurtularak bu yarislari düzenlerler"

Baskan Çelik’in ardindan AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arinç da katilimcilara hitap ederek , çocuklarini spora tesvik eden ailelere ve etkinligi düzenleyen Sehzadeler Belediyesi’ne tesekkür etti.

Daha sonra protokol üyeleri tarafindan 9 ayri kategoride yapilan yarislarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Törende ayrica çekilisler yapilarak kurada ismi çikanlara çesitli ödüller verildi.

Büyük ödül olarak on da bisiklet kurayla sahiplerini buldu.
Kaynak: İHA