MHP Ankara Il Baskanliginda Alparslan Dogan Güven Tazeledi

Ankara’da Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) tek liste gidilen 14’üncü Il Kongresi’nde, mevcut baskan Alparslan Dogan Il Baskanligina yeniden seçildi.

MHP Ankara Il Baskanliginda Alparslan Dogan Güven Tazeledi
Ankara’da gerçeklestirilen MHP Il Kongresi’nde mevcut baskan Alparslan Dogan, Il Baskanligina yeniden seçilerek güven tazeledi. Kongrede konusan Mesleki ve Sivil Toplum Kuruluslari ile Iliskilerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Yasar Yildirim, IYI Parti’nin Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) iktidar yapmak için kuruldugunu iddia etti.

MHP Ankara Il Baskanligi 14’üncü Olagan Kongresi, Ankara Ticaret Odasi (ATO) Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Kongrede Divan Baskanligi’na MHP Genel Baskan Yardimcisi ve Ankara Milletvekili Yasar Yildirim seçildi. Kongreye MHP Genel Baskan Yardimcisi ve Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya, milletvekilleri, ilçe belediye baskanlari ve çok sayida partili katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan, MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli’nin gönderdigi mektup okunarak, kongre faaliyet raporu sunuldu.

Ardindan mevcut Il Baskani Alparslan Dogan, tek aday olarak seçime girdi.

“IYI Parti, CHP’yi iktidar yapmak için kurulmustur”

Ankara Il Baskanligi 14’üncü Olagan Kongresi’nde konusan Genel Baskan Yardimcisi Yasar Yildirim, IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’in Mart 2024’te yapilacak yerel seçimlere 81 ilde kendi adaylariyla girecegi yönündeki açiklamalarina binaen, "Yerel yöneticilerimize, belediye baskan adaylarimiza bir tavsiyem var; bunlara inanmayin. IYI Parti, CHP’yi yerelde iktidar yapmak için kurulmustur. Onun için Milliyetçi Hareket Partisi bölünmüstür. Bir ifadesi vardir hanimefendinin; ’Biz projeyiz’ diyor. Açin bakin. Kim yapti bu projeyi? Gazze’nin önündeki o uçak gemisinin sahipleri yapti. Simdi bu projeden vaz mi geçtin? O projenin sahipleri dedi ki ’CHP’yi Türkiye’de iktidar edeceksin’. Nasil yapacaksin bunu; MHP’den, AK Parti’den, muhafazakar seçmenden, merkez sagdan CHP’ye oy tasiyacaksin. Ne oldu? Çikti; partiyi ikiye böldü. CHP’yi yerelde iktidar yapti" dedi.



“Ankarali hemserilerimizin ne istedigini çok iyi biliyoruz”

MHP Ankara Il Baskani Alparslan Dogan ise yerel seçimlerin önemine vurgu yaparak, "Bu seçimleri çok önemsiyoruz. Su çok açik ki milletimizin zillet ittifakina ne Ankara Büyüksehir Belediyesini ne de bir ilçeyi vermeye tahammülü kalmamistir. Ankara’mizi çok iyi taniyoruz. Ankarali hemserilerimizin ne istedigini çok iyi biliyoruz. Zillet ittifakina Ankara’dan tek bir belediye bile vermeyecegiz. MHP ve Cumhur Ittifaki olarak Ankara’ya mührü vuracagiz" diye konustu.

Konusmalarin ardindan 600 delegenin katildigi oylama sonucunda Alparslan Dogan yeniden il baskanligina seçildi.
Kaynak: İHA