Israil Savunma Bakani Gallant Açiklamasi 'Kuzeyde Bir Savasla Ilgilenmiyoruz, Durumu Tirmandirmak Istemiyoruz'

Israil Savunma Bakani Yoav Gallant, Israil’in Lübnan’la olan kuzey sinirinda bir savasla ilgilenmedigini belirterek, "Kuzeyde bir savasla ilgilenmiyoruz, durumu tirmandirmak istemiyoruz” dedi.

Israil Savunma Bakani Gallant Açiklamasi 'Kuzeyde Bir Savasla Ilgilenmiyoruz, Durumu Tirmandirmak Istemiyoruz'
Lübnan’dan Israil’in kuzeyine araliklarla düzenlenen saldirilarin ardindan açiklama yapan Israil Savunma Bakani Yoav Gallant, Israil’in Lübnan’la olan kuzey sinirinda bir savasla ilgilenmedigini belirtti.

Gallant, "Kuzeyde bir savasla ilgilenmiyoruz, durumu tirmandirmak istemiyoruz. Hizbullah savas yolunu seçerse bunun bedeli çok agir olacaktir. Ama kendini dizginlerse duruma saygi duyariz ve her iki taraftan da ates açilmasina ragmen her sey oldugu gibi devam eder” dedi.



Lübnan’dan Israil’in kuzeyine 20 roket firlatilmisti

Hamas tarafindan yapilan son açiklamada, Lübnan’dan firlatilan 20 roketle Israil’in kuzeyindeki Nahariya kentinin hedef alindigi bildirilmis, Israil Savunma Kuvvetleri (IDF) ise Lübnan’dan atilan 9 roketin Israil topraklarina geçtigini belirtmisti. IDF, 5 roketin etkisiz hale getirildigini ve 4 roketin bos arazilere düstügünü ifade etmisti.
Kaynak: İHA