Iran'dan Israil'e Açiklamasi 'Bu Duruma Karsi Artik Daha Fazla Seyirci Kalamayiz'

Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan, Israil’in Gazze saldirilari ve kara operasyonuna iliskin Israil’in Gazze saldirilarini durdurmamasi halinde, "Iran olarak biz de bu duruma karsi artik daha fazla seyirci kalamayiz" dedi.

Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan, Israil’in Gazze saldirilari ve muhtemel kara operasyonuna iliskin El Jazeera kanalina konustu.

Abdullahiyan, "Siyonist rejimin destekçileri araciligi ile Israil’e Gazze saldirilarini durdurmasi yönünde mesaj ilettik. Eger savas suçu islenmeye devam edilirse yarin çok geç olabilir. Diplomatik çabalarin savasin büyümesini engelleyecegini umut ediyorum aksi takdirde önümüzdeki saatlerde ne olacagini hiç kimse öngöremez. Iran olarak biz de duruma karsi artik daha fazla seyirci kalamayiz" ifadelerini kullandi.

"Eger kara saldirisi olursa Gazze isgalcilere mezar olur"

Israil’i Gazze’ye yönelik kara operasyonu konusunda uyaran Abdullahiyan, Israil’in Gazze saldirilarini durdurmamasi halinde savas cephesinin genisleyecegi uyarisinda bulunarak, "Eger kara saldirisi olursa Gazze isgalcilere mezar olur" dedi.

Lübnan Hizbullahi’nin Israil karsisinda tüm senaryolara kendisini hazirladigini kaydeden Abdullahiyan, Gazze’de baslayan savasin bölgeye yayilabilecegini vurgulayarak, "Eger ABD ve Israil uyguladiklari politikalari sonlandirmazlarsa savas dairesi genisler ve bundan ABD de zararli çikar. Saldirilarin devam etmesi ve siyasi bir çözümün sunulmamasi atese benzin dökmeye benzer ve her an her sey kontrolden çikabilir. Bölgede bulunan sahadaki unsurlar bu duruma karsi seyirci kalmayacaklar" seklinde konustu.



"Israil savas istiyorsa askeri güçler ile karsi karsiya gelsin"

Abdullahiyan Lübnan Hizbullahi’nin Israil karsisinda kirmizi çizgileri belirledigini ve gerekli adimlari attigini belirterek, "Israil savas istiyorsa askeri güçler ile karsi karsiya gelsin, kadin ve çocuklari hedef almasinlar. Netanyahu hayal pesinde gidiyor ama kendisi ve kabinesi çoktan düstü. Simdi ABD yardimina kosarak Siyonist rejim heykelini ve oyuncagini korumaya çalisiyor" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA