Gazze Seridi'nde Toplu Mezarlar Kaziliyor

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilarinda hayatini kaybedenler için toplu mezarlar kazilmaya baslanirken, kimligi belirlenemeyen yaklasik 100 kisi toplu mezara defnedildi.

Israil’in düzenledigi bombardimanlarda can kaybi her geçen gün artmaya devam ederken, Gazze Seridi’nde toplu mezarlar kazilmaya baslandi. Israil saldirilarinda hayatini kaybeden kimligi belirlenemeyen yaklasik 100 kisi toplu mezara defnedildi.

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi Baskani Seleme Maruf, Gazze’de toplu mezarlar hazirlandigini belirterek, "Sifa Hastanesi morglarinda çok sayida cesedin bulunmasi ve yakinlarinin defnetmeye gelmemesi nedeniyle cesetlerde bozulma isaretleri görülmeye baslandi. Isgalcilerin katliamlari sonucunda onlarca cansiz bedenin gelmeye devam etmesi isiginda, yaklasik 100 kisinin defnedilmesi için toplu mezar hazirlandi" dedi.

Görgü taniklari, hastanelerin morglarinda yer kalmamasi ve saldirilarin araliksiz sürmesi nedeniyle cenaze töreni yapilamadigini açiklarken, bazi naaslarin ise sogutuculu kamyonlarda saklandigini belirtti.

Filistin Saglik Bakanligi, Israil saldirilarinda Gazze Seridi’nde 2 bin 670 kisinin hayatini kaybettigini, 9 bin 600 kisinin de yaralandigini açikladi.

Kaynak: İHA