Azerbaycan Cumhurbaskani Aliyev Açiklamasi 'Kendilerine 'Cumhurbaskani' Diyen Üç Palyaço, Hak Ettikleri Cezayi Bekliyor'

Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev, Karabag’da isgalden kurtarilan bölgelere ziyareti sirasinda yaptigi açiklamada, Karabag’da kendilerine “cumhurbaskani” diyenlerin yakalandigini hatirlatarak, "Kendilerine ‘cumhurbaskani’ diyen üç palyaço, hak ettikleri cezayi bekliyor” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaskani Aliyev Açiklamasi 'Kendilerine 'Cumhurbaskani' Diyen Üç Palyaço, Hak Ettikleri Cezayi Bekliyor'
Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev, 19 Eylül’de Karabag’daki silahli Ermeni güçlerine karsi gerçeklestirilen terörle mücadele operasyonun ardindan Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçen bölgelere ilk ziyaretini gerçeklestirdi. Aliyev, Karabag’daki yasa disi rejimin sözde baskenti olarak kullandigi Hankendi’nin merkezinde Azerbaycan bayragini göndere çekti.

“Bugün Hankendi’de bulunmamizin temel nedeni Azerbaycan’in evlatlaridir”

Azerbaycan Cumhurbaskani olarak 20 yillik görev süreci boyunca Karabag’da Azerbaycan bayragini dalgalandirmayi kendine bir numarali görev olarak belirledigini ifade eden Aliyev, “Yillar geçtikçe Ermenistan-Azerbaycan sorununun çözümü için güçlü bir siyasi ve hukuki temel olusturduk. Ayni zamanda güçlü bir ekonomi olusturduk ve bu yönde son 20 yilda elde edilen basarilar ortadadir. Bugün Hankendi’de olmamizin temel sebebi Azerbaycan halki, Azerbaycan’in evlatlaridir. Biz öyle bir gençlik yetistirdik ki, vatani için ölmeye hazirdilar ve ölmeye de gittiler. Allah tüm sehitlerimize rahmet eylesin. Onlarin ruhlari önünde egiliyoruz. Biz Azerbaycan halki olarak onlara sonsuza kadar borçluyuz. Hem üç yil önce, hem de eylül ayindaki terörle mücadele operasyonunda Azerbaycan askerleri ve subaylari gerçek bir kahramanlik, vatanseverlik ve fedakarlik gösterdiler. Ordumuzla, Silahli Kuvvetlerimizle gurur duyuyoruz, onlar bizim gurur kaynagimizdir” dedi.



“Hankendi’nin merkezinde Azerbaycan bayragi altindayiz”

Ikinci Karabag Savasi’ndan bu yana üç yildan az bir süre geçtigini belirten Aliyev, “Bugün burada Hankendi’nin merkezinde Azerbaycan armasi ve Azerbaycan bayragi altindayiz. Bu büyük bir mutluluk ve tarihi bir olaydir. Belki su anda bu tarihten bahsetmem dogru olmaz. Çünkü bu tarihi yasadik, bu tarihi yazdik. Azerbaycan halki öyle bir zafer kazandi ki, bu zafer sonsuza kadar bizimle olacaktir. Bugün Ulu Önder Haydar Aliyev ve bu günü göremeyen tüm vefat edenlerin ruhlari saddir. Haydar Aliyev’in (dogumunun) 100’üncü yil dönümünü kutladigimiz dönemde burada bulunmamin elbette sembolik anlami çok büyüktür” diye konustu.



“Topraklarimizi geri aldik”

Karabag’in isgali döneminde kendilerine "cumhurbaskani" diyenlerin vaktiyle Azerbaycan’a meydan okuyarak tehditler savurdugunu vurgulayan Aliyev, “Her seye itidalle yaklastigimiz gibi bu konuya da itidal ve sabirla yaklastik. Çünkü buraya gelecegimizi biliyorduk. Bunu biliyordum. Bundan tam 20 yil önce 15 Ekim 2003’te Azerbaycan halkina ve kendime bu sözü verdim. Biz istedigimizi basardik, Azerbaycan halkinin onlarca yildir istediklerini yerine getirdik. Topraklarimizi geri aldik, toprak bütünlügümüzü yeniden sagladik, ayni zamanda onurumuzu da geri kazandik” dedi.



“Bize karsi etnik temizlik yapildi”

Isgal döneminde 1 milyon Azerbaycanlinin büyük trajedilerle karsi karsiya kaldigini belirten Aliyev, “Bugün isgalden kurtarilmis topraklara gelen her insan Ermeni vahsetini kendi gözleriyle görüyor. Saglam tek bir bina kalmadi. Bize karsi etnik temizlik yapildi. Bize karsi soykirim yapildi, Hocali soykirimi. Bir düzineden fazla ülke Hocali soykirimini tanidi ve ‘Hocali’ya adalet’ çagrisinda bulundu. Hareket genis bir uluslararasi kapsam kazandi. Bakin o zorlu dönemden bu güne kadar yürüdügümüz yol seref ve haysiyet yoludur. Biz toparlandik ve güç topladik” dedi.



“Kendilerine ‘cumhurbaskani’ diyen 3 palyaço bugün hak ettikleri cezayi bekliyor”

Karabag’da kendilerine “cumhurbaskani” diyenlerin yakalandigini hatirlatan Aliyev, “Bugün burada oturan ve kendilerine ‘cumhurbaskani’ diyen üç palyaço, hak ettikleri cezayi bekliyor. Acaba bu binalardan birinde oturan ve kendisine ‘basbakan’ diyen bir adam bu gündemle bizi tehdit etmeye cesaret edebilir mi. O, su anda çayini gözaltindayken içiyor. Burada kendisini ‘disisleri bakani’ olarak adlandiran bir ayrilikçi, alayci bir sekilde, Hankendi’de Azerbaycan bayragini dalgalandirmak istiyorsa ülkemizde büyükelçilik açmasi gerektigini söyledi.

O da çayini su anda gözaltindayken içiyor. Bayragimiz orada. Bu onlara ders olmali. Söylediklerimin sadece bir kelime oldugunu düsünüyorlardi. Hayir ben dediklerimi yaptim, bunu Ermenistan dahil herkes biliyor, unutmasinlar. Vatan Savasi’ni unutmasinlar. Terörle mücadele operasyonunu unutmasinlar. Yine de Ermenistan’da bazi güçler intikam almayi düsünüyorsa bu karelere iyi baksin” ifadelerini kullandi.

Hankendi’deki bulunmaktan sevinç ve gurur duydugunu belirten Aliyev, “Azerbaycan bayragini gururla göndere çektim. Biz zafere layigiz. Azerbaycan halki bu zaferi cani ve kani pahasinda elde etmistir. Bugün burada kaldirdigim bayrak, burada ebediyen dalgalanacak ve biz burada ebediyen yasayacagiz. Karabag bizimdir. Karabag Azerbaycan’dir” dedi.

Kaynak: İHA