50 Metrelik Uçuruma Yuvarlanan Hayvan, 11 Saatlik Çalismayla Kurtarildi

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde yaklasik 50 metrelik uçuruma yuvarlanan büyükbas hayvan, 11 saatlik çalismanin ardindan kurtarilabildi.

50 Metrelik Uçuruma Yuvarlanan Hayvan, 11 Saatlik Çalismayla Kurtarildi
Edinilen bilgiye göre, Hanönü ilçesine bagli Hocavakif köyünde Köy Muhtari Saban Gökirmak’a ait büyükbas hayvan, merada gezindigi sirada yaklasik 50 metrelik uçuruma yuvarlandi. Kendi imkanlariyla büyükbas hayvani uçurumdan çikamayan Köy Muhtari Saban Gökirmak, bunun üzerine Hanönü Belediyesi ile Hanönü Kaymakamligindan yardim istedi. Bunun üzerine Hanönü Belediyesi, Hanönü Kaymakamligi Ilçe Özel Idare ekipleri ile köylüler, uçuruma yuvarlanan hayvani çikartabilmek için çalisma baslatti. Kepçenin de destek verdigi kurtarma çalismalari yaklasik 11 saat sürdü. 11 saatin ardindan büyükbas hayvan, uçurumdan çikartilarak sahibine teslim edildi.

Hayvanin uçurumdan kurtarilmasinda destek ve yardimda bulunan ekiplere tesekkür eden Hanönü Hocavakif Köyü Muhtari Saban Gökirmak, “Bir canin bile çok kiymetli oldugunu gösteren devletimize tesekkür ediyorum” dedi.

Gökirmak, yaklasik 50 metrelik uçurumdan Hanönü Belediyesi, Hanönü Kaymakamligi ile köylülerin yardimlariyla hayvani 11 saatlik bir çalismanin ardindan çikartabildiklerini ve hayvanin saglik durumunun su anda iyi oldugunu kaydetti.

Kaynak: İHA