Konya'daki Silah Kaçakçiligi Operasyonunun Süphelisi Tutuklandi

Konya’nin Beysehir ilçesinde düzenlenen silah kaçakçiligi operasyonunda adliyeye sevk edilen süpheli tutuklandi.

Konya'daki Silah Kaçakçiligi Operasyonunun Süphelisi Tutuklandi
Edinilen bilgiye göre, Beysehir’de ruhsatsiz silah üretimi ve ticareti yapildigi tespit edilen 5 ayri adrese Konya Il Emniyet Müdürlügü Beysehir Ilçe Emniyet Müdürlügü Suç Önleme ve Sorusturma Bürosu Amirligi ekiplerince es zamanli operasyon düzenlendi.

Arama yapilan adreslerde çok sayida ruhsatsiz silah ve silah parçalari ve tabanca mermileri geçirilirken, 7 adet suç kaydi olan Y.V. (44) ekiplerce yakalanarak gözaltina alindi. Tespit edilen 5 ayri adresten Gündogdu Mahallesi’ndeki bir evin garaj ve agil olarak kullanilan bölümünde, fasulye saplarinin altinda bulunan çoraplarin içerisine gizlenmis vaziyette marka ve seri numarasi olmayan 21 adet sarjörü takili tabanca, 10 adet tabanca gövdesi, 64 adet tabanca imaline yarayan muhtelif silah parçasi ve bin 841 adet tabanca mermisi ele geçirildi.

Diger adreslerde yapilan aramada da 2 adet el yapimi ruhsatsiz av tüfegi ve çok sayida av tüfegi fisegi bulundu. Emniyetteki islemlerinin tamamlanmasinin ardindan Beysehir Adliyesine sevk edilen süpheli Y.V., çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA