Karadeniz Bölgesi'nde Huzurevi Bulunmayan Tek Il Olan Gümüshane Huzurevi Istiyor

Türkiye’de huzurevi bulunmayan sehirlerden birisi olan Gümüshane’de yaslilar evlatlarin artik anne ve babalarina bakmadiklarini söyleyerek huzurevi açilmasini istiyor.

Karadeniz Bölgesi'nde Huzurevi Bulunmayan Tek Il Olan Gümüshane Huzurevi Istiyor
Türkiye’de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi bünyesinde huzurevi bulunmayan 16 ilden birisi ve Karadeniz Bölgesi’nde huzurevi bulunmayan tek il olan Gümüshane’de yaslilar çocuklarin artik anne ve babalarina bakmadigini söyleyerek huzurevi açilmasi talebinde bulundu.

Toplam nüfusunun yüzde 14’ünün 65 yas ve üzeri oldugu Gümüshane’de evlatlarina yük olmak istemediklerini de söyleyen vatandaslar, huzurevinin açilmasiyla birlikte yaslilarin rahat edecegini dile getiriyor.

“Çoluga çocuga yük olmamak gerekiyor”

Gümüshane’de huzurevi olmamasinin gençlerin degerlerine sahip çiktigini gösterdigini ifade eden Egitimci-yazar Ismail Hayal, “Olaya iki yönlü bakmak lazim. Olmasi lazim aslinda çünkü bazen gerekli oluyor ama olmamasi da aslinda Gümüshane’nin degerlerine sahip oldugunu gösteriyor. Gümüshane küçük bir sehir oldugu için insanlar anne ve babasini huzurevine verme agirligini yasamaktan çekiniyor. Ben açilmali diyorum çünkü çoluga çocuga yük olmamak gerekiyor bu önemli bir konu açilmasinda fayda var” dedi.



“Yaslilarimiz sokaklarda düsüyor ellerinden tutan yok”

Yaslilarin muhtaç durumda oldugunu ve huzurevi açilmasi gerektigini savunan Hasan Palanci, “Gümüshane’de huzurevi bir ihtiyaç ve açilmasi uygundur. Artik evlatlar anne babalarina bakmiyor ben sahit oluyorum. Huzurevi olmasi iyi olur. Yaslilarimizi görüyoruz sokaklarda düsüyorlar ellerinden kollarindan tutan yok bunlar muhtaç, evlat para varsa bakiyor para yoksa bakmiyor” diye konustu.

Eskiden anne ve babaya sahip çikildigini söyleyen Hikmet Gündogdu ise “Evlatlarimiz kendilerine de bakamiyorlar ki bize de baksinlar anca kendilerini çekip çevirebiliyorlar. Ben olmasini istiyorum ben düsmesen baskasi düser. Eskiden anneye babaya çok güzel sahip çikiliyordu ama devir döndü herkes kendine bakmaya basladi.

Bakamam diyemiyorlar ama yüz çeviriyorlar. Biz çok sükür kendimizi bakiyoruz ama bakamayanlar var açilmasi lazim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA