Ingiltere, Düzensiz Göçmenleri 19 Ekim'de Yeniden Bibby Stockholm Mavnasina Yerlestirecek

Ingiltere Içisleri Bakanligi, geçtigimiz agustos ayinda lejyonella bakterisi nedeniyle bosaltilan Bibby Stockholm mavnasina 19 Ekim’den itibaren yeniden düzensiz göçmenlerin yerlestirilecegini açikladi.

Ingiltere, Düzensiz Göçmenleri 19 Ekim'de Yeniden Bibby Stockholm Mavnasina Yerlestirecek
Ingiltere, düzensiz göçmenleri yeniden Bibby Stockholm mavnasina yerlestirecek. Ingiltere Içisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, geçtigimiz agustos ayinda gemideki suda lejyonella bakterisi tespit edilmesinin ardindan gerekli tüm testlerin tamamlandigi ve 19 Ekim’den itibaren gemiye yeniden düzensiz göçmenlerin yerlestirilecegi duyuruldu.

Bakanlik tarafindan gemiye 7 Agustos’ta yerlestirilen ardindan 11 Agustos’ta tahliye edilerek otele yerlestirilen 39 göçmene tebligat gönderilerek, 19 Ekim’de Bibby Stockholm gemisine dönecekleri ve bu konaklama için baska bir alternatifi sunulmadigi ifade edildi. Göçmenlere istedikleri zaman gemiyi terk edebilecekleri aktarilan tebligatta, giris ve çikislarda imza atma zorunlulugu oldugu belirtildi.

Söz konusu konaklamanin bir gözalti ya da tutukluluk olmadigina dikkat çekilen tebligatta, gemide konaklayanlara çesitli aktivitelerden faydalanabilecegi ifade edildi. Tebligatta ayrica, göçmenlere odalarini paylasmak zorunda kalabilecekleri bilgisi verildi.

Ülkenin güneyindeki Portland Limani’nda demirli bulunan gemide, 500’e yakin göçmenin konaklamasi planlaniyor. Insan haklari örgütleri ise düzensiz göçmenlerin Bibby Stockholm’e yerlestirilmesine karsi çikarak bunu "insanlik disi" olarak nitelendirerek, Bibby Stockholm’ü “cezaevi gemisi” olarak adlandiriyor.
Kaynak: İHA