Her 103 Saniyede 1 Çagriya Cevap Verildi

Bursalilarin Büyüksehir Belediyesi ile en kolay baglanti noktasi olan Alo 153, Santral ve Beyaz Masa birimleri, her 103 saniyede 1 gelen çagrilara cevap vererek Bursalilarin takdirini kazandi. Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Kurum Disi Memnuniyet Artisinda bir önceki yila göre yüzde 40’lik iyilesmenin gözlendigi Halkla Iliskiler Sube Müdürlügü personelini tebrik etti.

Her 103 Saniyede 1 Çagriya Cevap Verildi
Bursa’da ulasimdan altyapiya, tarihi mirastan çevreye kadar her alanda önemli yatirimlari devreye alan Büyüksehir Belediyesi, diger taraftan vatandaslarin belediyeye erisimi önündeki tüm engelleri de ortadan kaldirdi. Halkla Iliskiler Sube Müdürlügü bünyesinde hizmet veren Alo 153, Beyaz Masa ve Santral personelleri, erisim saglayan vatandaslarin talep, öneri ve sikayetlerini ilgili birimlere yönlendirilerek, sorunlara kisa sürede çözüm üretildi.

103 saniyede 1 çagri

Telefon basinda Bursalilarin çagrilarini bekleyen ve 24 saat esasina göre çalisan 34 personel, vatandaslardan 2022 yilinda gelen 313 bin 622 çagriya cevap verdi. Geçen yil günde 859, saatte ise 35 çagri alan ekipler, yil boyunca gelen aramalardan 124 bin 874’ü için talep olusturdu. Olusturulan talepler, ilgili birimlere yönlendirilirken; geri dönüslerle ilgili vatandaslar da süreç hakkinda bilgilendirildi. Olusturulan taleplerin yüzde 74’ü vatandas lehine olumlu sonuçlanirken, halen 6 bin 533 taleple ilgili süreç devam ediyor.

Memnuniyette ilk sirada

Büyüksehir Belediyesi Halkla Iliskiler ekibinin gösterdigi basarili performans, düzenli olarak yapilan Kurum Disi Memnuniyet Artisi Anketine de yansidi. Strateji Gelistirme Dairesi Baskanligi tarafindan düzenli olarak yapilan ankette, kurum içindeki birimler arasinda en fazla memnuniyet artisi halkla iliskiler biriminde gözlendi. Halkla Iliskiler Sube Müdürlügü, bir önceki yila göre ‘Talep Yöneticim Sürecinde’ yüzde 40’lik memnuniyet artisi saglarken; Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, özveriyle çalisan birim personelini tebrik etti. Birim çalisanlari ile birlikte 1’incilik pastasini kesen Baskan Aktas, “Türkiye’nin en özel sehirlerinden birini yönetiyoruz. Dogumdan ölüme hayatin her alaninda variz. Bu sehri markalastirmak için elimizden gelen gayreti ortaya koyuyoruz. Hepimiz bir bütünün parçasiyiz. Vatandaslarimizin her türlü talebini ulastirdigi ilk iletisim kanali halkla iliskiler personelimiz. 1 yil içinde gösterdikleri yüzde 40’lik memnuniyet artisina katki veren, emegi olan tüm personelimize tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA