Alkollü Araç Kullanirken Yakalandi, Polise Talimat Verip Polisten Sikayetçi Oldu

Aksaray’da alkollü araç kullanirken polise yakalanan ve piskin tavirlariyla dikkat çeken genç sürücü önce polis memuruna talimat verdi sonra da alkollü yakalanip çok ceza yedigini itiraf edercesine, “Ben çok ceza yedim, alkolden ilk cezam degil. Kurtarici çagirmiyoruz bak” dedi. Ceza kesilip ehliyetine de el konulan genç sürücü öfkesini ise basin mensuplarindan çikartarak birde “Polisten de sikayetçi oluyorum” dedi.

Alkollü Araç Kullanirken Yakalandi, Polise Talimat Verip Polisten Sikayetçi Oldu
Olay, Meydan Mahallesi Necip Fazil Kisakürek Caddesi’nde yasandi. Edinilen bilgiye göre, Il Emniyet Müdürlügüne bagli Asayis Subesi ekipleri Trafik Tescil ve Denetleme Subesiyle birlikte rutin asayis ve trafik denetimi yapti. Araçlarin tek tek durduruldugu denetimde süphe üzerine 68 ABD 886 plakali otomobil durduruldu. Araçtan inen sürücü R.T.S. (23) ve arkadaslari Genel Bilgi Taramasi (GBT) sorgusundan geçirilirken, hal ve hareketlerinden süphelenilen sürücü alkol testine alindi. Alkol metre ile yapilan ölçümde genç sürücünün 1.38 promil alkollü oldugu belirlendi.

“Ben çok ceza yedim, alkolden ilk cezam degil”

Alkollü oldugu belirlendikten sonra polis memurlariyla ilginç diyaloglara giren sürücünün piskinligi de pes dedirtti. Ceza islemi için polis aracinin basina gelen genç sürücü burada adeta polis memuruna talimat verircesine, “Kurtarici çagirmiyoruz bak” dedi.

Ardindan birçok kez alkollü yakalandigini itiraf edercesine “Ben çok ceza yedim. Benim alkolden ilk cezam degil bu” diyen alkollü sürücü polis memurlari tarafindan uyarilinca da, “Ben emir yagdirmiyorum. Ben çok ceza yedim, biliyorum bu seyi” dedi.

Elindeki telefonla bir yakinini arayan sürücü, “Kardesim asevinin karsisina acil gelir misin? Gazeteci falan burada olay oldu iyice” diyerek yardim istedi.

“Polisten de sikayetçi oluyorum, sana ne istedigim gibi içer kullanirim”

Kendisini görüntülemek isteyen basin mensuplarini tehdit eden alkollü sürücü gazetecilerin “Neden alkollü araç kullaniyorsunuz?” sorusuna da, “Sana ne, istedigim gibi içer kullanirim” dedi.

“Annem babam var. Ben esnafim” diye basin mensuplarindan öfkesini çikartmaya çalisan sürücü, “Senin ismi ne? Beni yayin ediyorsun. Ben polisten de sikayetçi oluyorum” dedi.

Ceza evraklari bir bir imzalatilan sürücü yasal islemlerinin yapilmasi için polis aracina bindirilerek Aksaray Polis Merkezi Amirligine götürüldü.

Alkollü sürücü çekici istemese de yasal islemleri baslatan trafik ekipleri çagirilan çekici ile araci trafikten men ederek otoparka çektirdi. Sürücüye ise alkollü araç kullanmaktan 4 bin 64 TL para cezasi kesilirken, ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu.
Kaynak: İHA