Rektör Türkmen 7. Tematik Kis Kampinda 'Yurt-Time Spor' Projesini Anlatti

Erzurum’un ev sahipligi yaptigi Gençlik ve Spor Bakanligi Yurtlari 7. Tematik Kis Kampina katilan ögrencilere Yurt-Time Spor projesini anlatmak üzere davet edilen Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, zamana deger katmanin sportif yollarina iliskin uygulamali bir sunum yapti.

Rektör Türkmen 7. Tematik Kis Kampinda 'Yurt-Time Spor' Projesini Anlatti
Kismi zamanli anlamina gelen "Part-Time" ifadesinden esinle sporu günlük hayatin olagan hareketliligine entegre etmeyi düsünen "Yurtlarda Temel Islerde Mesleki Egitim ve Spor"; kisa adiyla "Yurt-Time Spor" projesi, yurt ögrencileri için spor yoluyla görevlendirme modeli çerçevesinde hazirlandi. Bayburt Üniversitesinin de ortak oldugu proje dahilinde yurtlarda kalan ögrenci hedef kitlede spor kültürü tesis edilmesi ve bu kültürün etkilesim yoluyla yayginlasmasi hedefleniyor. Gençlik ve Spor Bakanligi Yurtlari 7. Tematik Kis Kampina Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) Baskani kimligiyle de katilan Rektör Türkmen, okul sporlari kategorisinde 40’a yakin brans arasinda boccenin en fazla ilgi gören 6. brans oldugunu dile getirdi. Ögrencilere projenin detaylari hakkinda bir sunum yapan Rektör Türkmen, "her yerde spor" yaklasimi geregince ögrenci yurtlarini hareketlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Yurtlarin, içerdigi popülasyonun çesitliligi bakimindan yüksek bir dinamizm ve genis temsil sundugunu kaydeden Rektör Türkmen, ögrencilerin etkilesimli ögrenme yönelimlerini etkilesimli spor ile bütünlestirmeyi düsündüklerini söyledi.

Ögrencilere bulunduklari yerde bazi egzersiz hareketlerini yaptiran Rektör Türkmen, her an ve her yerde yapilacak spor hareketleri ile daha kaliteli bir yasamin tesis edilebilecegini vurguladi. Program sonunda katilimcilara tesekkür eden Rektör Türkmen, Bocce, Bowling ve Dart gibi disiplinlerin gençler arasinda yeni trendler olmasi için gereken altyapi çalismalarini sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Büyük ilgiyle takip edilen ve uygulamali egzersizler ile renklenen program, Rektör Türkmen’e hediye takdimi ve toplu fotograf çekimi ile sonlandi.
Kaynak: İHA