MASKI'den 'Sayaçlarinizi Soguktan Koruyun' Uyarisi

MASKI Genel Müdürlügü, hava sicaklarinin düsmesine bagli olarak yasanabilecek donma olaylarina karsi vatandaslari su sayaçlarini korumalari yönünde uyardi.

MASKI'den 'Sayaçlarinizi Soguktan Koruyun' Uyarisi
Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü, hava sicakliklarinin düsmesiyle birlikte, su sayaçlarinin soguktan korunmasi yönünde uyarilarda bulundu. Su ve Atiksu Sözlesmesi’nin ilgili maddesi uyarinca, abonelerin sayaçlarini dis etkenlerden koruyarak zarar görmesini önleyici tüm tedbirleri almakla yükümlü oldugunun altini çizen MASKI, sayacin bulundugu yerin soguk hava akimina karsi muhafaza edilmesi gerektigini belirtti.

Açikta kalan su borularinin izocam, bez ve yün parçasi, talas ya da kilifla kaplanmasini öneren yetkililer, sayacin bulundugu yere beton, ahsap veya demirden bir koruma yapilmasinin da sayacin korunmasi açisindan fayda saglayacagini söyledi.



“Donan sayaçlari açmak için ates ve sicak su kullanmayin”

MASKI Genel Müdürlügü, alinan her türlü önleme ragmen sayaçlarda donma meydana gelmesi durumunda yapilacak müdahale konusunda da bilgiler verdi. Donan sayaçlarin hiçbir sekilde ates ve sicak su ile temas ettirilmemesi vurgulanarak, vananin kapatilip su akisinin kesilmesi gerektigi belirtildi. Donma riskine karsi sayaçlar ve açikta kalan su borularinin cam yünü, kumas, talas, boru kilifi gibi malzemeler kullanilarak, sayaç ekrani açikta kalacak sekilde soguktan korunmasi gerektigi vurgulandi. Bu gibi sorunlarla karsilasan abonelerin 185 numarali Çözüm Merkezi’ni arayarak konuyla ilgili yardim alabilecekleri ifade edildi.
Kaynak: İHA