Zonguldak'ta 31 Bin 383 Ögrenciye Verilecek Yemek Menüsü Belirlendi

Zonguldak’ta Ücretsiz Yemek Destek Programi çerçevesinde Il Milli Egitim Müdürü Züleyha Aldogan baskanliginda, yemek menüsü belirleme komisyonu üyelerinin katilimi ile anasinifi, anaokulu ve tasimali egitim yapan okullarin yemek menüleri belirlendi.

Zonguldak'ta 31 Bin 383 Ögrenciye Verilecek Yemek Menüsü Belirlendi
6 Subat Pazartesi günü 2. dönem egitim ögretimin baslamasi ile il genelinde 31 bin 383 ögrenciye verilecek ücretsiz yemek menüsü il geneli ortak menü olarak belirledi. Yemek hizmeti verecek olan meslek lisesi müdürleri, ögretmenevi müdürleri, halk egitimi merkezi müdürleri, yiyecek içecek hizmetleri ögretmenleri, bölüm sefleri, kimyager, diyetisyen katilimi ile ögrencilerin gelisim seviyelerine uygun olarak yemek menüsü hazirlandi.

Il Milli Egitim Müdürü Züleyha Aldogan, Ögrencilerimizin her yas gurubunda yeterli ve dengeli beslenmesi tüm yasam sürecinde gereklidir. Ilerleyen yaslarda beslenmeye bagli olusabilecek saglik risklerinin azaltilmasinda ve okul basarisinin artmasinda yeterli ve dengeli beslenme etkilidir. Büyüme sürecinde olan okul çagi çocuklarimizin günlük enerji ve besin ögesi ihtiyaçlarinin saglanmasi gerekmektedir. Günlük enerji ve besin ögelerinin yeterli ve dengeli bir sekilde karsilanabilmesi için ögrencilerimizin tüketmeleri gereken besinlerin iyi kalitede ve yeterli miktarlarda olmasi önem arz ediyor. Saglikli beslenme ilkelerine uygun menülerin planlanmasi, besin ögesi ihtiyaçlarinin karsilanmasi, saglikli beslenme aliskanliklari kazandirilmasi açisindan gerekli. Bunun için bütün hazirliklari tamamladik. Il geneli ögrencilerimize verecegimiz yemek menüsünü olusturdugumuz komisyon marifeti ile belirledik. Ögrencilerimizin saglikli ve dengeli beslenmesi önceligimiz dedi.

Kaynak: İHA